På et hesteanlegg av en viss størrelse, kan en ATV bli for liten, men samtidig kan en stor traktor både bli for stor og for avansert å benytte i den daglige driften.

Løsningen kan være en liten traktor som både har lesseapparat, og kraftuttak bak.

Elektrisk

I disse dager kommer det en elektrisk traktor på markedet i Norge. Det er mange fordeler med en slik fremfor en diesel drevet. For det første vil den ikke forurense luften når den brukes i ridehallen eller inn i stallen. Den støyer ikke og den er enklere i vedlikehold og drift.

Maskinen har en løftekapasitet på 500kg for elektriske utgaven, men noe høyere med den diesel drivende utgaven. Det vil mao si at den kan klare de fleste oppgaver, men store tunge rundballer kan bli en utfordring.

Det finnes derimot all mulige redskaper til traktoren og med trepunkts kobling bak og hydraulisk kraftuttak klarer den det meste.

Må ha førerkort

En ladning holder i opptil 6 timer og kan lades på stedet.  Batteriene er av typen 72 V litium og holder i opptil 1500 ladninger.

Traktoren til Elmaas produseres i India men selges over hele Norge og er EU godkjent.

Maks hastigheten er under 20km/h, slik at den ikke trengs og registreres, men skal man ta lån må man registrere den. Førerkort for traktor må man derimot ha selv om den ikke er registrert.

Traktoren kan fås i diesel utgave med 20, 22, 26 eller 48 HK. De største utgavene kan leveres med kabin og ikke bare veltebøyle.

 

For mer informasjon se nettsiden www.elmaas.no

Liten traktor

Liten traktor 3

Elmaas stand

Les også

IMG 20200212 174231

Gator nyttekjøretøy

Den daglige driften av en stall krever ofte mange tunge løft og transport av ting i trillebår. En traktor kan hjelpe, men de er ofte for store til trange steder og kan kreve mye av sjåførene. Løsningen kan da være et mindre kjøretøy som kommer til, og er enkel i bruk.

avanti NHF felleskjopet

Avanti – en allround maskin

På hesteanlegg er det mange tunge løft som man trenger maskinhjelp til. Samtidig er det ofte flere hender som bidrar i arbeidet og da er det fint å ha en maskin som alle kan kjøre.

avanti

En maskin alle kan kjøre

Et hesteanlegg er avhengig av maskinell hjelp til driften. Samtidig er det ofte mange mennesker som bidrar i arbeidet, så det er en stor fordel om man har en maskin alle kan kjøre.