Fra 80 tallet da dataspillene kom på banen, har utviklingen vært stor. De enkleste hestespillene fra den tiden hadde dårlig grafikk og enkle oppgaver.

Dagens muligheter har gjort at man nå kan få grafikk som er mer realistisk, bevegelser som ligner mer på hestens ekte bevegelser og man kan få bedre historier, konkurranser og oppgaver. En stor endring er at man i dag kan ri inn i en 3 dimensjonal verden.

Mange hestespill på nett

Søker man på hestespill kommer det opp mange alternativer. Det er tre hovedkategorier. Den første er spill som man kjøper på cd eller laster ned fra nettet til sin private pc. Den andre kategorien er spill som man spiller online. Til sist er det spill der man kombinerer disse ved at man laster ned, men kan spille online med andre.

Innholdet i spillene varierer alt fra galoppløp, sprangkonkurranser hestespill1til spill der man bygger opp og driver et helt hesteanlegg og drar på oppdagelsesferder. Star Stable er av spillene der man med sin egen hest drar rundt med andre spillere online og løser oppgaver, deltar i konkurranser, osv. 

Lærerike spill

Det er mye læring i hestespillene. Alt fra oppstalling, stell av hestene til ridning i forskjellige grener. Hestespill har i tillegg den fordelen at de i motsetning til mange andre dataspill, ikke er voldelige.

Mange av hestespillene er gratis, noen koster litt, mens andre online spill koster noe etter hvert som man spiller seg opp til høyere nivåer i spillene.

For mer om hestespill se noen linker her

– Star Stable

– Hestespill  

Spillgratis