Belgiske Cavalor har hold på i over 20 år med å produsert kraftfôr og tilskudd til hest. De selger til hele Europa, USA og Midt Østen. Fabrikken har egne veterinærer og forskere som hele tiden jobber for å bedre produktene.

Mindre mengde og synlig endring

Satser man med hesten sin er det viktig at hesten får i seg rett næring. Ved å fore med tilpasset fôr vil man se endringer i hestens prestasjoner. Cavalor kan bli noe dyrere enn om man kjøper kraftfôr produsert i Norge da staten har stor importavgift, men resultatet ved å fôre på Cavalor er synlig og man trenger mindre mengder.

Annette forteller at Cavalor har vært på markedet i Norge siden 1995, men hun har hatt ansvaret de siste 3 årene. Salget i Norge har økt mye den siste tiden.

Cavalor3Send inn blodprøve

En ekstraservice firmaet tilbyr kundene, er at man kan sende inn blodprøve fra hesten for analyse. Da vil man få tilsendt et forslag til fôr som vil dekke næringsbehovet til hesten. Sender man ikke inn blodprøve vil man allikevel få gode råd på valg av grunnfôr og evt. tilleggsfôr hos forhandlere og importøren forteller Annette. Man må tenke hva man vil med hesteholdet.

Under OL i London 2012 var fôr fra Cavalor det eneste godkjente fôr og tilskudds valget til salgs innenfor stallområdet. Dette bla fordi produktet ikke har noen spor av ulovlige dopingpreparater.

Variert og allsidig produktsortiment

Produktsortimentet er stort. På nettsiden kan man se et enkelt oppsett på hva den enkelte hest trenger. Mengden fôr som trengs er mindre enn mange tror. Cavalors produkter er konsentrert. Annette forteller at det er mange hesteeiere som missforstår begrepet om hvor mye en hest brukes. Ris en hobbyhest normalt en gang om dagen er det å regne som lett bruk, og det skal fores deretter.

Cavalor har eget fôr for ponnier da det ikke alltid er like lett å fore dem. Ponnier har nemmelig en annerledes fordøyelse enn hester, og legger lettere på seg. Cavalor Strucomix Pony er tilpasset dette. 

Et annet fôr som er populært er fiberforce. Det inneholder mye fiber og passer for hester som har følsom fordøyelse/irritert mage eller magesår og/eller sliter med forfangenhet. Sukker og stivelseinnhold på dette fôret er kun 8%.

Mash & Mix har derimot et høyere innehold av sukker og stivelse og skal blandes ut med vann. Et lettfordøyelig fôr som er perfekt etter store anstrengelser eller for å gi hesten litt ekstra.

CavalorCavalor har også foret fifty-fifty. Det er et godt alternativ for de som ønsker en rimeligere løsning, men også kvalitetsingrediensene fra Cavalor. Det kan blandes med f.eks felleskjøpets kraftfôr.

 

Se produktene på deres nettside her

 

Se nettsiden her