En god løsning er en maskin som ikke børster støvet fremfor seg, men som suger området rent.

bimo 1Firmaet Bimo viste frem under Falsterbo Horse show maskiner som nettopp gjør dette. Maskinen fungerer både i stallgangen og ute med fast dekke av heller, asfalt, eller lignende. De suger opp alle typer rusk på ulike underlag.

Burde vært påbudt

Jimmy Lundegård i firmaet forteller at alle staller burde hatt slike støvsugere, da kosting virvler opp støv som ikke er bra for hverken hester eller mennesker å puste inn. Han syntes det nesten er rart at det ikke er noe krav i forhold til arbeidsmiljølov eller forskrifter om staller.

Støvesugemaskinene finnes i både en stor utgave der man kan sitte på maskinen og kjøre som en bil, eller i mindre utgave der man går bak og styrer. Man trenger ikke dytte den, da maskinen har motor på hjulene.

Begge utgavene er batteridrevet og settes til ladning når de ikke er i bruk.

bimo 2Enkel i bruk

Maskinene har en oppsamlingskurv som enkelt kan tømmes. I tillegg til tømmekruven er det et filter som tar opp de minste partiklene som på en vanlige støvsuger. Filteret kan man med et enkelt håndgrep, riste rent slik at sugeeffekten opprettholdes. På den store maskinen går dette automatisk.

Jimmy sier at man kan kjøpe maskinene eller leie dem for en fast sum i måneden.

Med i regnestykket skal man da ta med ikke bare miljøet og helsa man sparer, men vel så mye den tiden man sparer ved å bruke maskin fremfor å koste for hånd.

 

Les mer om maskinene her