selflearning

Kameraovervåkning til bruk i stall har vært på markedet i mange år. Nå kan man derimot få kamera som lagrer bevegelsesmønsteret til hesten, og sender deg en melding, dersom hesten avviker fra det mønsteret.

I mange tilfeller kan kameraovervåkning være en god sikkerhet og spesielt ved hopper som er drektige. Flere løsninger finnes der man kan se live fra stallen på en app i mobilen.

Firmaet Novostable har derimot laget et kamera som lærer hestens bevegelsesmønster via kunstig intelligens. Dette systemet ble presentert under SPOGA messen i høst.

Bevegelsesmønsteret lærer kameraet over en periode på 7 dager og analyserer bevegelsene vært 5 minutt. Når mønsterett er lært, så vil du ved et avvik fra bevegelsesmønsteret, få en melding på mobilen med spørsmål om oppførselen er i orden.

Den store fordelen med løsningen er at du vil få melding når som helst på døgnet, slik at du ikke trenger å følge med på kameraet. Som en tilleggsfunksjon får du også oversikt over hvor lenge hesten hviler og hvor lenge hesten er i bevegelse.

Kameraet har vidvinkel og nattsyn slik at det fungerer hele døgnet. Har man flere kameraer har du full oversikt på mobil appen, og kan når som helst bytte mellom de enkelte hestene.

Løsningen trenger WIFI eller 4G tilgang.

Premiert løsning

Under SPOGA messen i høst, fikk løsningen premie som Topp innovativ løsning 2022.

I begrunnelsen legges det vekt på hvordan digitalisering stadig vekk spiller en større og viktig rolle i hestehold.

For mer informasjon om kameraløsningen se deres nettside ved å klikke her

 

spoga top innovations winner

 

Les også

kamera

Kamera overvåkning fra Luda Farm

Om man er plaget av uvedkomne i stallen, redd for løse hester eller har hester som skal følle, så kan et overvåkningskamera være til stor hjelp. Det finnes mange firmaer som tilbyr slike løsninger. Felleskjøpet sine løsninger fra Luda Farm i Sverige er tilpasset klima og miljø i staller og lanbruket generelt.

tidtagningsutstyr

Tidtakingsutstyr fra ATU-X Equestrian

Sprang konkurranser avgjøres ofte på tiendedeler. Elektronisk måling blir derfor mer korrekt, enn hvor nøyaktig man klarer å være med en stoppeklokke. Bruk av dataprogrammet Equipe gjør sammen med tidtakingsutstyr, jobben lettere. 

sms alarm web

Få SMS fra innhegningen

Har du hester som rømmer fra innhegning, vannkar som går tomme for vann eller turgåere som glemmer å stenge grinden? Nå kan du få melding på mobilen om noe av det skulle hende.