kameraOm man er plaget av uvedkomne i stallen, redd for løse hester eller har hester som skal følle, så kan et overvåkningskamera være til stor hjelp. Det finnes mange firmaer som tilbyr slike løsninger. Felleskjøpet sine løsninger fra Luda Farm i Sverige er tilpasset klima og miljø i staller og lanbruket generelt. 

Under Kingsland Oslo Horse Show kunne man se alternative muligheter for overvåkning i standen til Felleskjøpet. Utstyret som selges kommer fra Luda farm. Det finnes flere løsninger hvor av to er av enkle typer.

En løsning er et kamera som kan brukes både inne eller ute og som kan festet på vegg eller i taket. Kameraet kan styres fra mobilen i 360 graders retning. Den andre løsningen er et kamera som er mobilt, slik at det kan settes opp for eksempel i en boks der hesten skal følle. Dette kamera har i tillegg høyttaler slik at du kan snakke via mobiltelefonen til de som evt er i rommet.

Begge kameraene har sensorer så man får melding ved bevegelse. Denne funksjonen kan skrus av og man kan selv bestemme hvilket tidsom man ønsker alarm på mobilen. Begge kameraene har nattsyn, trenger ikke tilgang på støm, men wifi eller medfølgende bruk av SIM kort.

Opptaksfunksjon

Begge de nevnte kameraene har opptaksmulighet da det følger SD-kort på 16 GB med kameraene. Ønsker man derimot en større og mer komplett løsning,  kan man kjøpe en mottaker og inntil 4 kameraer. Disse kameraene kan sende bilder til mottaker trådløst på opptil 1250 meter avstand. Dette systemet kan vise bilder på skjerm, eller strømmes til mobil ved bruk av wifi.

Lagringskapasiteten er 500 GB og bildene kommer i HD kvalitet.

Kameraene er avhengig av strøm, men har man ikke tilgang på nettstrøm, kan dette løses ved hjelp av solcellepanel om det skal henge ute.

Alt av utstyr er laget slik at de tåler tøft og fuktig miljø i tillegg til at de har lang levetid.

Husk personvern

Ved bruk skal man henge opp godt synlige plakater om overvåkning og man må sette seg inn i personvernsreglene. Les mer ved å klikke her

 

Produktene kommer fra Luda farm i Sverige, men selges av Felleskjøpet. De kan bli levert i alle felleskjøpets butikker over landet eller bestilles via nettet.

 

Les mer ved å besøke nettsiden ved å klikke her

 

Les mer om produktene fra Luda farm ved å klikke her