Jan Brink har i mange år vært i verdenseliten innenfor dressur. Han har vært i mange land og konkurrert, og forteller at det har vært en revolusjon innen banenes underlag de siste årene. Dette er ikke noe som bare har skjedd i Sverige, men i alle Europeiske land.

For Jan er et underlag som er stabilt og gir litt spenst en god bunn. De gamle sandbunnene med bark og flis er ikke så gode for hestene da de fort blir for dype. Dette kan fort gi skader som for eksempel på senene forteller Jan.

De fleste ridebaner som bygges i disse dager blir gjerne laget med filt, fiber, gummi, o.a. og man lager dem ofte rettet mot spranghester. Det er derimot helt supert også for dressurhester sier Jan og er glad for de store endringer siste årene.

På anlegget hans i Skåne har han bygget en stor ridehall med sand, fiber og voks. Topplaget slodder han og kan harve etter behov slik at det til en vær tid gir optimale forhold. Voks er et godt alternativ/tillegg til vanning av ridebanen, så for Jan var det et enkelt valg.

For de som skal lage ridebaner er han i en klar formening om at man fint kan lage en ridebane bunn som passer både for sprang og dressur hester. En god bane som er stabil med spenst gir de beste grunnlaget for at hesten skal kunne prestere maks sier Jan.

 

Besøk Jan Brinks nettside her