Det ene er at det mange steder ikke er definert hvor man skal gå inn som besøkende og det andre er at det estetisk ofte er lite tiltalende. Det tredje er hvordan man blir møtt av ansatte eller andre som er på stallen.

For de fleste som driver med hest så handler det om kunder eller medlemmer. Driver man buisness så ønsker man kunder som kommer igjen. Er man en klubb så er det bra med flere medlemmer og mange folk på stevner og arrangementer.

Det kan derfor være en god økonomisk og medlemsmessig fortjeneste og bruke tid på inngangspartiet og området rundt.

Ryddighet koster lite eller ingen ting. En opprydning er første prioritet. Må man ha lagret ting ute så legg det slik at det ikke er det første man møter når man kommer på besøk.

Det andre man bør gjøre er å lage en klar definert sti fra parkering eller port til hovedinngang på anlegget. Om det er stallen, ridehall, kontorer, eller annet så må det være tydelig. Av sikkerhetsmessige årsaker bør man unngå at hester og maskiner bruker samme vei eller krysser veien mennesker bruker. Stien bør være godt drenert slik at man kan komme til og fra i vanlige sko.

Skilting og oppslag er en viktig og gjør det enklere for den besøkende. Disse kan lages enkelt eller bestilles fra skiltfabrikker. Husk å belyse skiltet slik at man ser det også på kveldene.

Lys kan friske opp og gjøre stallen innbydende på kveldstid

Belysning av sti og inngangsparti er viktig både for å kunne se veien, men også som en kunstnerisk og estetisk møblement på kveldene. I dag finnes det utallige typer lys som både kan felles inn i bakken, henges på stolper og vegger. En ellers kjedelig vegg kan få liv med lamper som lyser opp veggen og da gjerne i lys med litt farge.

inngangsoarti_NFSSelve inngangspartiet bør være tiltalende, rent og enkelt dekorert. Det er en stor fordel med vinduer og innsyn slik at man føler at man er velkommen inn og ikke går inn i ett lukket sted. Er inngangen til et sted som kan defineres som ett sted med arrangementer åpent for publikum så skal det være mulig for rullestolbruker å bruke inngangen. Dørene bør da også ha mulighet for elektrisk åpning av døren.

Legges det fliser på inngangspartiet er det viktig å ta i betraktning frost om vinteren som kan gi glatt inngangsparti. Mange steder settes det opp askebeger rett utenfor inngangspartiet. I dagens samfunn kan det være en fordel å sette det lengre bort eller droppe, slik at ikke inngangspartiet blir ett røykehjørne.

Personalet og andre på stallen har en viktig rolle i forhold til å få folk til å komme tilbake. Møtes man av sure blikk, mistro het eller lite hyggelig kommentarer så kan det ikke bare gjøre at man mister en kunde, men den kunden kan spre ryktet videre og gjøre at stedet får enda flere som vil tenke seg om to ganger før man drar dit. Her har eier eller driver av stallen et stort ansvar for å skape en god kultur.