Gjerde består av et plastbånd med strømførende ledning av kullfiber. Det er umulig for hestene å ryke og bredden på båndet samt at det ikke er noen skarpe kanter, gjør at hestene ikke vil skade seg om det løper på gjerdet. Stolpene vil brekke før båndet ryker.

Det kunder vil ha er et sikkert gjerde for hestene og at hestene holdes inne i innhegningen. Det kan horserail sørge for – sier Hans.

Man monterer to eller tre rader etter som hvor store hester man skal ha inngjerdet og høyden på stolpene. I snørike områder kan man koble ut den nederste båndet om vinteren og heller montere en enkel strømførende plastbelagt tråd som firmaet selger i tillegg til båndet.På den måten vil man ha både pluss og minus i hestens høyde og man slipper å være avhengig av jording til bakken.

Horserail2Kan enkelt tilpasses kupert terreng

Dersom man ikke har et flatt jorde men mer kupert terreng kan båndet bøyes oppover til ti grader. Skal man ha mer vinkling kutter man båndet og monterer et vinkel feste før båndet fortsetter.

Båndet leveres på tohundre meters ruller, men kan enkelt kuttes ved knipetang og saks. Monteringen går greit ved hjelp av klikk klemmer som man først fester på stolpene. Siden båndet er så sterkt er det ikke nødvendig med stolper tettere enn vær femte meter.

Prismessig er båndet noe dyrere i innkjøp en tradisjonelt bånd og strømtau, men man trenger færre stolper og levetiden på tretti år er betydelig lengre enn alt annet. I den sammenhengen vil prisene på båndene bli billigere.

Strømbåndet fås i brunt, svart og hvitt og holdes pent da det enkelt kan vaskes. Dersom båndet blir slakt ett sted kan man montere en bånd strammer hvor som helst på båndet. Dette gjør at man slipper å Horserailstarte strammingen av båndet i den ene enden av gjerde for så å strekke det hele veien rundt.

Vi kan levere stolper sammen med båndet. Stolpene bør være så lange at to deler graves ned og tre deler er i dagen – sier Hans. På den måten forblir stolpene rette over tid. Firmaet leverer stolper og strømbånd over hele skandinavia.

 

Les mer på nesttsiden til Horserail Skandinavia AB her