I 2009 var det et være eller ikke være for hinderløp i Norge. Det hadde blitt færre hinderløp, færre hester og få eiere, trenere og ryttere som ville satse. Norsk Jockeyklub avholdt ekstraordinær generalforsamling der flertallet gikk inn for å satse videre. Det viktigste som ble bestemt var at man skulle gå til innkjøp av nye hindre til løpene.

I alle år har man hatt hindre laget av tre og med busker som fyll. Toppen av hindrene kunne hestene delvis ri gjennom. Det som var det farligste med disse hindrene var at de var veldig lette slik at de kunne velte fremover og sprette opp dersom en hest slo nedi hinderet. Følgene ble dermed store for neste hest som kom galopperende og som oftest gikk over ende.

nytt_sikkerhetshinder_sett_fra_sidenNye hindre øker sikkerheten

I England og Irland har EasyFixs gummihinder blitt godkjent til galoppsporten og flere følger etter. Firmaet lager hindre til vanlige hinderløp, steeplechase, point to point og hinder som kan hoppes begge veier.

Hindrene er laget av gummi som ikke trenger noe vedlikehold. De tåler alt slags vær og de lages i elementer som enkelt kan festes i hverandre til ønsket bredde. Den største fordelen er at de ikke velter slik som de gamle hindrene gjorde. På toppen av hindrene er det ikke naturlige grener, men grener laget av plast.

Hinderløpene på Øvrevoll er som regel over tre kilometer. Norsk Jockeyklubs reglement beskriver detaljene rundt løpet. Les reglementene her

Banetegning med hindrene inntegnet skal henges opp i sekretæriatet og banen skal måles 2 meter fra den indre railen. Det skal være et hinder pr påbegynte 500 meter. Løpsleder og Den Lavere Voldgiftsrett kan ta vekk hinder om baneforholdene tilsier dette. Den faste delen av hindrene skal være på minimum 75 centimeter og hindrene skal merkes med hvit flagg på venstre side og rødt på høyre side.

Før løpet begynner, vises banen offisielt for deltakerne og kan da ikke endres uten at alle deltakere får beskjed om endring. Alle hester og ryttere får et prøvehopp før starten går. Det brukes flaggstart ved hinderløp og ikke startbokser.

gamle_lshinder_i_lphinder_med_hest_ovrevoll

 

Les mer om EasyFix her   

Se filmen om EasyFix nedenfor eller her