Vi er samlet om et individ – hesten, uttaler Rikstotos direktør Harald Dørum og er stolt av arrangementet som avholdes for 3 gang på Oslo Plaza. Det at hele heste Norge er samlet gjør at vi snakker sammen og ikke driver fragmentert.

Over 500 hestefolk hadde funnet veien til Oslo Plaza og ble møtt av Rød løper og fotografer fra Se og hør. Blant gjestene var det hestefolk som driver med alle typer hesteraser og de fleste former for bruk, oppstalling og trening.

Visepresident i Norges idrettsforbund Børre Rognlien er veldig glad for at idretten har fått inn to dyr i idretten – hest og hund. Han kunne videre fortelle at prisen for årets prestasjon gikk til et lag som har jobbet sammen mot ett mål. De har alle bidratt mye privat for å få dette til. Under konkurransen oppnådde de alle sesongens beste resultater. Årets prestasjon i Norges rytterforbund gikk til dressurlaget som deltok i World Equestriens games.

Hestegalla_2011Departementsråd i Landbruks- og matdepartementet Olav Ulleren delte sammen med Styreleder i Norsk Hestesenter Anne-Kathrine Fossum ut årets hederspris til Ågot Stordal. 79 åringen som har et langt liv med hester har hatt hele 47 kårede avlshingster på stallen, er æresmedlem i 4 hesteforeninger og har gjort mye for kvinnene i hestesporten. Les mer om Ågot Stordal her

Hestegallaen ble avsluttet formelt med at alle vinnerne kom opp på senen og sang Queens udødelige sang – we are the champions.

 

 

 

 

Her er listen over vinnerne:

Årets unge, lovende galopphest: Edge of Eternity

Årets unghest, trav: Muscles Wiking B.R.

Årets unghest, Norges Rytterforbund: Tiger Hedegaard

Årets norskfødte varmblodstraver: Muscles Wiking B.R.

Årets norskoppdrettede galopphest: Theatrical Award

Årets prestasjon: Dressurlaget i WEG:

Årets kaldblods: Dotterud Teddy

Årets sportshest: Pro-Set

Årets trener: Lars O Romtveit, (trav), Arnfinn Lund, (galopp) og Torill Hemmingby, (sprang)

Årets galopphest: Touch of Hawk

Årets travhest: Muscles Wiking B.R.

Årets kusk: Eirik Høitomt

Årets jockey: Espen Ski

Årets rytter: Nina Braaten

Årets hest: Muscles Wiking B.R. 

Hestesportens hederspris: Aagot Stordahl

 

Les mer om hestegall 2011 her