PAVOs produkter kom til Norge for ca 6 år siden og forhandler Linda Paulsen kan fortelle at brukerne er godt fornøyde med produktene. Linda har selv en stall med 18 hester og forteller at prestasjonen til hestene øker, utseende blir bedre og de glinser.

Hun forteller videre at hestene blir roligere av foret og tar opp næringen veldig bra. Har man en matlei hest er produktene til PAVO gode.

pavo produkter beetForskning ligger bak produktene

PAVO betyr PArdenVOeding eller hestefôr. Firmaet har i snart 50 år produsert kraftfôr og tilleggsfôr til hest. I disse årene har firmaet samarbeidet og støttet forskning rundt hester og fôr. På den måten blir produktene deres best mulig.

Müsli produkter er generelt gode for hester, da det er lettere fordøylig og smaker godt. Prismessig kan alle müsli produkter være noe dyrere enn det man ellers kan få kjøpt av pelletert kraftfor, men da er det viktig å huske på at man ikke trenger den samme mengden som med pelletert fôr. Dette er fordi næringsopptaket og næringen er mye høyere i müsli produkter, slik at man ikke trenger å fore samme mengde som med pellets. Tar man det med i regnestykket blir ikke prisforskjellen så stor, kan importøren fortelle.

pavo produkter islandEt gjennomtenkt system

PAVO har i tillegg til hovedfôret, et tilskuddsprogram og et eget islandshest program. For brukeren kan det være vanskelig å vite hvilket produkt man skal velge. PAVO har laget et program der man kan skrive inn fakta om hesten og dens aktivitet på nettsiden deres, og deretter få forslag til foring. Se her. Er man i tvil så kan forhandlerne hjelpe.

Speedibeet er et tilleggsfôr som er bra for hester som har magesår eller litt løs mage for eksempel etter å ha spist av en rundball med litt dårlig PH verdi, forteller importør John Henrik Løkken. Produktet har lite sukker og melasse, men mye fiber. pavo standSpeedibeet bidra til at hesten får bedre mage, da det bla hjelper på opptaket.

Speedibeet skal vannes ut – 125 gram blir fort til en liter masse etter svelling. Det er passe mengde for en hest.

Varigheten på produktene

John Henrik har egen stall til 12 hester. Han har brukt PAVOs produkter over lang tid. Han har dermed et godt grunnlag for å si at kraftforet og tilskuddene fungerer.

Lagringstiden for produktene er 4-6 mnd. Noe lengre for tilskuddsproduktene. John Henrik forteller at de får ny leveranse til Norge vær 14 dag.

Det er forhandlere over hele landet, men fortsatt har importøren behov for flere leverandører.

 

Les mer om PAVO her