2017 10 13 14.02.07

Våte regndekken bør ikke tørkes i stallgangen. JAKO viste frem sin løsning under Kingsland Oslo Horseshow, sammen med andre produkter firmaet levere til hesteanlegg.
JAKO er et Norsk firma som har røtter tilbake til 1845 og har flere produkter som er aktuelle for hesteanlegg. Vaskemaskiner, tørketromler, men også små og store tørkeskap i tillegg til avfukter, slik at man kan lage et eget effektivt tørkerom.

2017 10 13 14.04.22Flere alternative vaskemaskiner

Vaskemaskinene JAKO selger kommer i størrelser med kapasitet fra 10-23 kg, men alle fungerer på samme måte, kan avdelingsleder Dennis Olson fortelle. De har stabilisering i rammen så maskinen må skrus fast i gulvet. Dette er fordi sentrifugering med store dekken gir store bevegelser i maskinene. Etter en sentrifugering er dekkenet 53% tørt. De må da enten i tørketrommel, tørkeskap eller tørkerom.

Alle maskinen har 8 tilpassede ferdig programmer. Har man i tillegg løsningen med autodispenser så er det kun å putte dekken i maskinen, lukke døren, velge programnummer og trykke start. Om man har andre spesielle vaskeønsker har maskinene hele 25 programmer. Et tips er å montere en lokasse mellom maskinen og avløpet.

2017 10 13 14.04.49Tørkeskap til både vaskede og våte utedekken

Velger man tørketrommel har JAKO tilpassede maskiner, men ønsker man et alternativ så selger JAKO tørkeskap i flere størrelser. TS 93 E som er det største, har kapasitet opp til syv sommerdekken, eller opp til 44 sjabraker. Belegg kan henges til tørk på døren om man velger å ha kroker på døren.

En stor fordel ved å velge ett tørkeskap fremfor en tørketrommel er at skapet kan brukes til å tørke våte dekken fra hester som har stått ute i regnet. En annen fordel, er at dekken og andre tekstiler, får en skånsom tørk og ingen mekansik bearbeiding.

Skapet er solid bygd med rustfrie lakkerte plater. Betjeningen har 4 enkle programmer ettersom hvor tørt man ønsker det. Maskinen har følere i skapet som stenger varmen og kjøler ned når det er klart.

Vedlikehold er minimalt. Man kan sjekke om det er rusk i luftuttaket, men ellers har den ingen andre mekaniske deler som trengs å byttes.

Skapet trenger 3 fase og må kobles til et luftuttak. TS 93 E har en vifte som blåser luften ut og to vifter sirkulerer varmen.

2017 10 13 14.03.57Firmaet har i tillegg til de litt større skapene, et lite tørkeskap som kan ta sjabrakker, belegg, etc. Det har varmevifte og utsug. Skapene kan leveres med avfukter.

Lag eget tørkerom

Har man et tørkerom kan man kjøpe avfukter, vifte og opphengs system til rommet. Avfukteren trekker ut fukten med opptil flere liter vann i timen. Maskinen må kobles til et avløp. Avfukteren kommer i to størrelser til henholdsvis rundt 25m2 stort rom og 15—20m2 rom. Ved å installere en vifte vil man få bedre sirkulasjon i rommet og dekken tørker da fortere. Til oppheng kan man få stålliner som tåler vekten av dekken bra.

Alle maskinene kan kjøpes, leases eller i noen tilfeller settes ut på steder der inntekten går til JAKO. Firmaet holder til i Oslo, men leverer over hele landet.

 

For mer informasjon se nettsiden til JAKO her