I de fleste staller er det betonggulv. Ved støpning kan disse bli glattere enn man ønsker. Gamle gulv kan også bli «polert» med årene.

En løsning er å blastre gulvet. Dette går ut på at man «høytrykkspyler» betongen med stålkuler. Resultatet er en jevn og ruglete overflate som er sklisikker og som samtidig er lett å koste.

blastring maskinHvordan får man blastret gulvet?

For å blastre eller slyngrense gulvet som det også kalles, må man kontakte et firma som kan utføre arbeidet. Firmaet kommer med en spesiallaget maskin og en stor støvesuger. Den er stor og tung, så man må kunne kjøre helt inn til stalldøren.

Ved blastring slynger maskinen stålkulene ned i betongen i stor fart. Grovheten kan bestemmes i samråd med maskinfører mens arbeidet pågår. Resultatet er en litt ru overflate som samtidig er lett å koste. I overgangen mellom der maskinen har kjørt og der den kjører vil det kunne bli en synlig strek da området blir «behandlet» to ganger.

Etterbehandling

Etter blastring må man se over gulvet. Er det sprekker i betongen bør disse tettes med et to-komponent middel, som for eksempel Sikafloor 156. Om sprekkene er veldig små kan de med fordel slipes større, slik at to-komponenten kommer ordentlig nedi. Bruk vinkelsliper med diamantblad for å lage større sprekk.

Etter at to-komponenten har tørket må man impregnere hele gulvet. Da kan man for eksempel bruke Sikafloor CureHard 24. Det går med ca. 15 liter på 3 kvadrat.

sprekker som må tettes  impregneringferdig blastret 

For mer informasjon – se firmaene Gulvblastring eller Solberggulv.

For mer informasjon om tetting av sprekker og impregnering se Sika.