For mange kan en stor traktor bli for avansert i bruk, og for stor til mindre og enklere oppgaver. Da kan et lite nyttekjøretøy med lasteplan være en løsning. Under Norwegian Horse Festival viste Felleskjøpet frem typen Gator, som ett av sine alternativer.

De små bilene kommer både med bensin og elektrisk drift. De er uregistrert så kan brukes på lukket området. Den elektriske utgaven kan derimot låses med maks hastighet på 19,8km/h. Monterer man i tillegg bremselys og retningsvisere, kan de registreres og kjøres på vei med traktorsertifikat.

IMG 20200215 150410Den enkleste utgaven veier rundt 500 kg og kan ha ca. 400 kg i nyttelast. Lasteplanet kan tippes manuelt eller elektronisk.

Sikker og enkel i bruk

Kjøretøyet har lav toppvekt og er i tillegg bred, slik at det skal veldig mye til før en slik velter. Motoren trenger som andre bensinmotorer litt pleie og det er noen smørenipler, men ellers kan den både stå ute og er lett å starte selv med kulde.

IMG 20200216 121904Kjøretøyet har ett gir forover og ett bakover. Den er to hjulsdrevet men har diff sperre. Man kan sette på en henger slik at den kan trekke rundt 400 kg i tillegg.

Kjøretøyet selges i flere utgaver alt etter ønske og behov. Man kan få utgaver med pedalstart, større lastekapasitet, oa. Den har to års garanti, men generelt så solide at de går og går.

 

For mer informasjon se nettsiden ved å klikke her