Mange ganger har man behov for å sperre av områder på beitemark eller store paddocker der det for eksempel blir gjørmete. Andre bruker stripebeiting under beitesesongen og andre igjen lager midlertidige paddocker til hestene. Hva enn man skal gjøre så er det mye arbeid i å sette opp et gjerde. Det nye Smart Fence gjerde til Poda gjør dette mye enklere.

Det fungere veldig bra – sier Hroar Thoresen

Gjerde leveres komplett med ti stolper og fire strømtråder. Stolpene er av plast, men har metallspiss og enkel fotplate slik at man får trykket stolpen ned i jorden. Trådene er på en stor rull og festet i den ytterste stolpen. På den måten kan man trekker ut den lengden med strømtråd man har behov for. Totalt er trådene på 100 meter.

Flyttbart_strmgjerdeFem av stolpene har barduner påfestet, slik at man ikke trenger å ha ett rett gjerde men kan lage det buet eller firkanten, om det er ønskelig.

Hestens sikkerhet er i fokus – sier Hroar og legger til at man skal tenke på hva slags gjerde man bruker til hest. På markede finnes strømbånd og strømtråder i alle typer og størrelser. De har i tillegg forskjellige bruddstyrker. Om en hest skulle finne på å løpe gjennom gjerdet bør det ryke sier Hroar og anbefaler derfor bruk av aluminium så mye man kan. De har bruddstyrke på kun 65 kg.

 

Les mer om Altieng her og om Poda gjerdene her