IMG 20190223 122659

Under Norwegian Horse Festival kunne man se flere fôrkrybber med høy stå; utstilt utenfor standen til Skoies. Pacefeeder som krybbene heter, er en type som kan bidra til mindre svinn og lengre spisetid.

Det fins forskjellige type høynett og forkrybbeløsninger som gjør at hestene ikke kan hive seg over høyet, men må bruke tid på spisingen. Fordelen ved dette er at måltidet strekker seg over tid og blir mer normalt for hestens fordøyelsessystem.

En annen utfordring noen har med sine hester, er at de roter høyet rundt og tråkker det ned slik at det blir en del svinn. Ved å ha det i ett nett eller en fôrkrybbe med lokk så vil man hindre dette.

Pacefeeder er en type som man kunne se utstilt på Norwegian Horse Festival. Den er laget av resirkulert Polyetylen som gjør den holdbar, sikker uten skarpe kanter og er UV bestandig. Produktet kommer fra Irland.

IMG 20190223 122958Ekstra bunn

Krybben kommer i to størrelser. En som passer til ponnier og en til hest.

Den festes i boksen ved at man skrur den fast i veggen, men den kan også benyttes ute.

I bunnen av krybben er det en ekstra bunn som kan løftes opp. Under den samler støv og sand seg i tillegg til evt. vann. Kommer det vann i krybben er det en ventil i bunnen som vannet kan renne ut av.

Bruken er slik at man fyller krybben med høy. Deretter legges plastplaten med hull på toppen og man strammer så stroppene på vær side av krybben. Plastlokket holdes dermed på plass slik at hesten ikke kan dra det opp og ut av krybben.

Plastplaten med hull er i tillegg festet på den ene siden til vertikale stropper, noe som gjør at platen glir ned ettersom hesten spiser høyet.

Lokket med hull kan byttes ut med trå nett som har flere men mindre hull. Det festes og brukes på samme måte som plastlokket med hull.

 

IMG 20190223 123018Se video om bruken ved å klikke her

 

Se nettsiden for mer informasjon om krybben ved å klikke her 

 

Se nettsiden til Skoies ved å klikke her