sms alarm

Har du hester som rømmer fra innhegning, vannkar som går tomme for vann eller turgåere som glemmer å stenge grinden? Nå kan du få melding på mobilen om noe av det skulle hende.

Det danske gjerdefirmaet PODA har kommet med en løsning som gjør at du enkelt får melding til din mobil om noe er galt i innhegningen til hestene dine. Adm Direktør Peter Due forteller om løsningen til Stallmestern under messen Agroteknikk 2015.

Løsningen fungerer bra for overvåking av innhegninger som brukes i det daglige, men spesielt fint i beitesesongen der hestene kanskje står litt unna enn vanlig. Løsningen gir deg da ikke bare oversikt over at hestene har vann, men man kan få melding om noen tar seg inn til hestene.

Løsningen ligger i en elektronisk boks som man monterer ved strømgjerde, og da gjerne i nærheten av evt. grind eller vannkar som skal overvåkes.

Boksen kobles til et jordspyd og til strømgjerdet. I tillegg har den to utganger som kan kobles til av og på brytere. De kan kobles til en fast grind, en port av strømtråder eller til en flottør i et vannkar. Hvordan type av og på brytere man velger er opp til enn selv. Man kan mao bruke fri fantasi og Reodor felgen løsninger på de to utgangene.

sms alarm 2Løsningen er ikke avhengig av SIM kort

Kontrollboksen trenger ikke SIM kort for å sende signalene til din mobil, men man trenger å ha dekning der boksen plasseres. Boksen er heller ikke avhengig av et visst type mobilselskap.

Selv om man ikke trenger et SIM kort, trenger man et abonnement til ca. 70 kroner i måneden. Prisen får man ned om man binder seg for lengre periode. Man kan bestille abonnementet fra en måned til tre år. Det er ingen oppstarts avgift. Fordelen med det, er at man kan bruke systemet for eksempel til sommerbeitesesongen og droppe abonnement om vinteren.

Ved bruk av systemet vil man i tillegg til SMS beskjed til mobilen, kunne få opp statistikker og døgnovervåkning av spenningen i strømgjerdet på din egen datamaskin.

Alarm kan sendes til 5 forskjellige mobiltelefoner

Ved overvåking av selve strømgjerdet kan man innstille systemet slik at litt spenningsfall er akseptert men at alarmen går når spenningsfallet blir for stor. Alarmen kan sendes til 5 mobilnumre.

Ønsker man å overvåke flere drikkekar, porter, mm kan flere bokser kobles opp sammen til et større system.

Kontrollboksen drives av lithium batterier som fungerer godt i kulde. Når batteriene på sikt mister effekten vil man få en SMS om dette. Boksen er lagd av solid materiale slik at den tåler sterk kulde, varme, vann og snø.

 

Les mer om PODA SMS alarm her