På Norsk Hestesenter er brannøvelser noe som gjennomføres regelmessig med studenter og brannvesenet. Øvelsene viser at det tar for lang tid å få på de forskjellige grimene på hestene. Det var slik ideen om evakueringsgrimen vokste frem.

Stallpersonal og studenter med Stallmester Øystein Bakken i spissen har utviklet grimen som gjør det lett for brannvesenet å få grime på hester ved en evakuering. Det har vært laget og testet flere prototyper av grimen som nå har funnet sin form.

evakueringsgrimenFlere brukermuligheter

Har man brannvesenet på besøk kan det være en god ide og la brannvesenet prøve seg på evakuering av hest ved hjelp av evakueringsgrimen.

Grimen fungere godt også som hverdagsgrimer ute i paddocker. Mange er redde for at hestene skal feste seg i ting ute og dermed skade seg. Andre ønsker heller ikke at hestene skal ha store lærgrimer på seg. Xtragrimen som den heter kan da være en god løsning.

Ved ridning og kjøring i kveldsmørket kan extragrimen være fin å ha under hodelaget. Da syntes hesten bedre for møtende trafikk.

evakueringsgriSelve grimen kommer i tre typer.

Branngrimen kommer i oransje eller gul med varmepresset refleks. Den veier bare 70 gram. Grimen er regulerbar og kan tilpasses alt fra store hester til små shetlandsponnier og føll. Grimenes lengde justeres ved hjelp av borrelås. Blir det lange ender til overs etter justering, kan de enkelt klippes av.

Den tredje typen er litt kraftigere i filtbåndet og veier litt mer. Den har påsydd refleks med sjakk mønster. Den passer som de andre til alle typer hester.

Grimen er ikke laget for oppbinding, men ved å feste leietau i begge ringene kan man raskt pusse og sale opp hesten.

 

evakueringsgrimeevakueringsgrimLes mer om evakueringsgrimen på deres nettside her   

 

 

(foto: Xtragrimen)