Firmaet Equine Fusion holder til i Stavanger og drives av Sven Revheim som også er mannen bak firmaet. Sammen med sønnen og flere ansatte leverer de flere typer sko til inn og utland.

Ideen til skoene kom i 2005, men først i 2010 var produktet satt i produksjon. Skoene lages av naturgummi og ikke plast. Selve produksjonen foregår i Tsjekkia.

Firmaet har foreløpig sitt største marked i utlandet, men man ser at det blir mer og mer etterspørsel i Norge.

Hvem kan bruke skoene

Skoene kan brukes av alle typer hester. Alt fra galopphester, travhester, ridehester til hobbyhester.

skofusionI tillegg til at skoene er et godt alternativ til tradisjonelle jernsko, er de fine å bruke dersom man har en hest som har fått en skade i hoven eller har mistet en jernsko. Da slipper man å ha hesten stående i ro til hovslager har mulighet for å sette ny på.

De som velger å ha skoløse hester har også god nytte av sko fra Equine Fusion.

Fordeler ved skoene

En hest uten sko får brukt alle hovens funksjoner. Med hestesko av jern reduseres noen av disse funksjonene, men med en sko av naturgummi får hesten igjen brukt alle hovens funksjoner.

En hest som beveger seg på ett hardt underlag får store belastninger. En fordel ved å bruke gummisko er derfor at de vil gi en ekstra støtdempning. I 2016 fikk firmaet dokumentert dette hos Professor Lars Roepstorff i Sverige. Der ble skoene testet ut i maskinen «den mekaniske hoven». Maskinen etterligner kraften en hest har i det hesten setter ned hoven i underlaget. Resultatet fra målingene var veldig gode.

En annen fordel med skoene er at de gir god friksjon, slik at hestene ikke sklir.

Lars Gaute Bø og Siri-Anne Bergum kan fortelle at firmaet jobber med å lage sko med brodder, som dermed kan passe til spesielt glatte forhold på gress eller is.

Flere typer sko

Det er to hovedtyper av sko.

Den ene typen er sko som man tar av og på daglig. Equine Fusion har fem forskjellige modeller av denne typen.

Den andre typen er sko som skal limes på hoven og som sitter der i 5-6 uker. Før skoen limes på, må hoven beskjæres.

Skoene kommer i forskjellige størrelser og i to bredder. Slim og regula.

 

Se nettsiden for mer informasjon her