Felleskjøpet selger den Finskproduserte kompaktlasteren Avant. Maskinen kommer i mange utgaver, med Avant 520 som den største av maskinene som har under 20 hestekrefter og kan dermed kjøres av alle.

avanti NHFNils Henning Flaaseth i Felleskjøpet forteller at maskinen styres enkelt med pedal og spaker. Enkel opplæring gis, men den så enkel i bruk at alle kan klare det.

Kan gjøre det meste

Maskinen er en redskapsbasert liten kompaktlaster. Man kan få kjøpt alle mulige typer redskaper til den.

På et hesteanlegg kan den flytte rundballer, paller med flis, borre hull til gjerdestolper, kjøre bort hestemøkk, måke, strø, slodde ridebanen, klippe gress og kanter, mm.

Redskapene monteres på fronten som har teleskop funksjon med lang rekkevidde. Alt av redskap styres med hydraulikk og med rammestyring er den enkel å kjøre. Redskapene skiftes enkelt ved hjelp av et hurtigskiftesystem.

Selve maskinen er 4-hjulsdrevet og med diffsperre så den kan fint kjøres om vinteren. Man kan montere kjetting på den om det er et behov.

styre kontrollenFørerhuset kan leveres med alt fra veltebøyle til fult førerhus for kalde vinterdager.

Kompaktlasteren har stor svingradius da den er hengslet på midten. Det gjør at man kommer til med maskinen selv i de vanskeligste kroker.

Kan drives på flere måter

Maskinen kommer i flere motorutgaver. Den kan drives av diesel, gass eller strøm. Den strømdrevne Avant maskinen, vant prisen for årets teknikknyhet, under Agrovisjon messen 2016. Juryen beskrev den som fremtidsrettet og miljøvennlig, ved at den bla bidrar til å redusere bruk av fossilt brensel. En stor fordel er at den kan kjøres innendørs uten at den gir fra seg avgasser.

naerbildeKjøper man maskinen som går på diesel, er den drivstoffvennlig, da den bruker kun 4-5 liter i timen.

Vedlikeholdet består av å smøre nipler og ellers hva motoren trenger av årlig vedlikehold.

Trenger man hjelp har Felleskjøpet over 50 verksteder rundt om i landet, så bistand får man der man er, forteller Nils Henning.

 

Les mer om maskinen her

Kontakt Felleskjøpet her