Under Artic Equestrien Games (AEG) som ble avholdt i februar 2011 fortalte Bob Ellis til Stallmestern at han gledet seg til å bygge sprangbanene under OL.  De siste gangene OL har vært avholdt er det Frank Rothenberger som har bygget banene. (les Banebygger Frank Rothenberger – Man må ha entusiasme

Frank_RothenbergerFor Frank betyr det ikke noe at det ikke ble han – det er nok av stevner og bygge- sier Frank til Stallmestern i et intervju under Falsterbo Horse Show i 2011.

Bob forteller at det er en banebyggers drøm å få bygge baner under OL. Han hadde aldri trodd at han noen gang skulle bygge EM eller OL da han begynte sin karriere i 1973 – det er fortsatt uvirkelig – sier Bob.

EM som ble avholdt i Windsor park i 2010 var helt fantastisk opplevelse – alt gikk bra med banen sier Bob og legger til at dette til tross for at det ikke ble medalje verken for England eller Norge. Problemet under det stevnet var at det ble for lite publikum, noe som skyldtes billettprisen mente Bob.

I februar 2011 fortalte Bob at det å bygge OL baner er en lang prosess. Det blir 18 mnd med mye jobbing. Planer skal lages, utprøves og endres. Selve tegningene skal godkjennes av FEI mange måneder i forvegen. Det skal avholdes prøvestevne og alle hindre skal konstrueres.

Bob gleder seg derimot til OL, men tror ikke de kan matche OL i Hong Kong. I London har vi ikke samme budsjett som der. Budsjettet i London hadde knapt nok holdt til blomstene i Hong Kong forteller Bob.

I England er Bob “the Builder” en populær banebygger som bla årlig bygger julestevnet i Olymipahallen, London.

Bob_EllisBob er en mann som brenner for banebygging og har mange tips til banebyggere.

Skal man bli god må man

–          komme seg ut å se andre større stevner i inn og uland

–          gå andres baner så ofte du kan

–          delta som hjelper på bygging, ta ideer og lær.

Bob syntes det er fint at de norske banebyggerne møtes til seminar og kurs, slik det bla blir gjort under AEG.

Som mange andre internationale banebyggere har Bob med seg en assistent. Han er ikke med bare for å lære, men som Bob bruker først og fremst fordi han ikke er så rask på datamaskin. Ideen og planene er hans og det lager han korrekt på papiret, men kravet er at det skal være laget på datamaskin, så derfor gjør hjelperen det for han.

 

 Les mer om OL her