Nittedal Ridesenter er et av flere steder som har gått til anskaffelse av maskinen. Der møkker lærlingen mange bokser om dagen og er ikke i tvil om at jobben er lettere med maskinen.

Ikke bare er det lettere for kroppen, men man sparer tid og ikke minst så er det kun møkk og ikke flis som blir kastet. Man sparer 30-50% strø og under ti minutter tar det å møkke en boks. Investeringen kan man dermed spare inn i løpet av et år i arbeidstid, strø og i tillegg kommer helsegevinsten.

Stall ShifterHvordan bruker man maskinen?

Spa ut våt flis. Sett deretter maskinen inn i boksen og plasser en bøtte på gulvet i enden av risten. Spa så opp flis og møkk på risten. Flisen detter igjennom gitteret. Møkka renner nedover og detter i bøtta. Møkk fra tre bokser får plass i en trillebår erfarer brukerne i Nittedal.

Maskinen fungerer best med sagflis. Kutterflis går ikke så lett igjennom risten.

En erfaring de har gjort i Nittedal, er at bokser med mer flis enn man egentlig trenger, gjør møkkinga tyngre og tar lengre tid pga mengden som skal gjennom risten.

Stall Shifter motorOm maskinen

Maskinen består av en stor rist på fire hjul som ved hjelp av en motor vibrerer.

Maskinen er laget i pulverlakkert stål for innendørsbruk. Den går på strøm og kommer med en 10 meter lang kabel. Den er lett å trille og løfte på.

Maskinen ble i starten funnet opp av amerikanske Harry Hopkins i 1997 men i 2011 fikk Siri Anette Brandtzæg og selskapet Farmerfun® lisens fra oppfinneren til å videreutvikle og selge produktet i hele Europa. 

Innovasjon Norge har støttet opp og den er nå tilpasset europeiske standarder og krav i tillegg til at den er CE merket.

Maskin produseres i Norge. Den leveres ferdig montert med 2 års garanti.

 Stall Shifter ferdig mokket

 

For mer informasjon se nettsiden her