Som en viktig samarbeidspartner med AEG, har Walber en stor stand under stevnet. Det kommer som regel alltid noen nye produkter forteller Florinda Pieterse i Walber. Det nyeste innen stallinnredning er boksfronter spesiallaget til Islandshester. De er kommet i produksjon etter et samarbeid med Dalur hestesenter på Island. Se nettsiden til Dalur Hestesenter www.dalur.is og Walber sine egne bilder her.

Front til islandshesterBoksene som Walber forhandler kommer fra det tyske firmaet Laake. De kommer i mange varianter. Alt fra enkle klassiske bokser til Elegance og Supreme. Metallet er enten av solid galvanisert metall eller rustfritt stål, der alt har avrundede hjørner. Selve gitteret er laget av ¾ tommer runde rør der de festes ved hjelp av en compression-press teknikk. På den måten får man ingen sveiseskjøter. Rørene står tettere enn kravene slik at man er sikker på at hestene ikke kan sparke gjennom gitteret.

Alt skal være sikkert forteller Florinda. På toppen av gitteret er det nå i tillegg lagt et liggende rør som hindrer skarpe kanter.

Metallet kan fås i rustfritt stål, lakkert eller til og med håndmalt. Man bruker da en egen teknikk som gir metallet et preg av alderdom. Et annet alternativ er å få metallet glassperle behandlet. Det gir en matt effekt i det rustfrie sålet.

Fyllet i veggene, kan man få i mange materialtyper av hardtre, men det er mest bambus som selges. Bambus er solid treslag som holder seg fint lenge. Tykkelsen på treverkene er 38 til 40 mm.

Håndmalt metall rundt rør på toppen detalj

Ridebanebunner

Det andre store området Walber er gode på er ridebanebunner. De har solgt bunner til over 300 ridebaner i Skandinavia og Nord Tyskland. Store steder som Grenland, Drammen, Melsomvik, Stall K, m.f. har ridebunn fra Walber – Se her for referanser

Forskjellig typer fiberWalber har funnet frem til en sand type fra Fredericia i Danmark. Det spesielle med denne sanden er at den ligger i en tidevannsrenne som i millioner av år har gjort sandkornene slipt til den perfekte ridebanebunn sanden. Bortsett fra å være av hard kvarts, har den store andeler av lik størrelser på kornene. Det gir banen den beste forutsetningen for både å drenere vann, men også binde bunnen.

For å binde bunnen enda bedre sammen, gi den luft, fjæring og holde på fukten, tilsettes fiber. Fibrene kan fås i flere typer. Alt fra spesialprodusert fiber til oppkuttede tepper. Resultatet er ganske likt, men utseende og pris er den største forskjellen.

Walber stall i DrammenFiberen kan selges separat uten sand. Har man en ridebanebunn der man ønsker å blande inn fiber, kan dette da kjøpes i sekker fra Walber forteller Florinda.

Walber selger også ridebunn med voks. Fordelen med voks er at ridebanebunnen alltid har den samme egenskapen som en fuktig ridebunn har. En annen fordel er at voks ikke fryser som vann og er helt fin ned til minus femte grader. Voksen legger seg rundt sandkornene. De vil på tross av kulde ikke klare å binde seg, men har man derimot vannet i tillegg eller banen generelt er fuktig før frosten kommer, så vil banen fryse.

De eldste bunnene er nå 9 år og holder like fint som da de ble lagt, men det som avgjør og som er viktigst, er at ridebunnen vedlikeholdes. Den må pleies med slodding, vanning, møkking, osv.. påpeker Florinda.

 

Les mer om Walber her