Det kan være så enkelt som å bytte litt rundt på hestene både inne og ute, men det kan også være behov for mer utegang, trening, mer grovfor eller sjekk på om hesten har noe vondt for eksempel i tennene.

Biting er av forskere ofte betegnet som stress relatert. Ved å hindre dem fra å bite vil de ofte bare bli mer frustrert om man da ikke får fjerner årsaken. Det er derfor viktig å gjøre noe med det, men noen enkle tiltak for at stall og gjerder ikke får uønskede skader mens man finner ut av hva som er hovedårsaken til bitingen kan være fornuftig.

 

malt_stallvegg_med_sandEt tips som Norsk Hestesenter, Stall Buller`n, m.f. bruker er å male boksvegger og gjerder med for eksempel vannbasert epoxymaling i blandet sandblåser sand. Dette vil gjøre at hestene ikke ønsker å bite på treverket. Det er viktig å gå over det nymalte treverket dagen etterpå, for å fjerne evt skarpe kanter.

En annen metode er å sette inn treverket med midler som hestene syntes smaker vondt. Følgen er at de ikke vil bite på behandlet området. I handelen kan man kjøpe dette enten som spray eller til å pensle på materialet. Disse produktene fungerer, men man bør påføre med jevne mellomrom da virkningen forsvinner med dagene som går.