Dersom man har en fast kundegruppe så kan man beregne en pris der varmvann, vaskemaskin, solarium, skrittemaskin og andre maskiner er inkludert i prisen. Derimot kan det være fornuftig å la mye, eller alt av det nevnte være betaling pr gang eller tid.

På markede finnes det mynt og polettmaskiner, kort med magnet eller chip. Det fins også mer digitalt systemer. Felles for apparater er at de kan styre en eller flere maskiner.

De kan innstilles enten slik at man får en viss tids bruk eller et program.

Man kan mao koble dem opp til varmtvannsbeholder der tid bestemmes ut i fra betalt sum eller mot for eksempel vaskemaskin der betaling gir en gangs vask.

Kort_betalingsautomatHva man kobler anleggene opp mot er mest opp til fantasien og hvordan man ønsker driften av anlegget skal være. Man kan for eksempel bruke kort til å gi tilgang til rom og kaffemaskin i tillegg til de mer tradisjonelle løsningene som solarium, vaskemaskin og varmtvann.

Erfaring og valg av maskiner varierer. På Hønefoss og Ringerike rideklubbs ridesenter har de valgt en kortløsning for flere maskiner. På Bygdøy Kongsgård har de myntpåkast, mens de på Stall Wenaas har valgt en myntmaskin til varmtvann og gjester, men kortløsning for vaskemaskin som brukes av oppstallører. I Drammen trenger man poletter for å ta en dusj.