Han har trent opp en mengde gode hester og regnes som en av de flinke i faget.

Rob og Nina drev i mange år sin virksomhet hos onkelen til Rob, men fikk for ett år siden bygget eget anlegg.

 

De fortalte oss at det er vanskelig å få bygget hesteanlegg i Nederland og spesielt i området der han holder til. Han var derimot veldig heldig som fikk dette til. Opprinnelig skulle eieren bygge kufjøs og hadde fått tillatelse til det. Eieren hadde derimot så mange andre prosjekter at han på spørsmål fra Rob sa ja til å selge anlegget. Etter en del lobbyvirksomhet fikk han omgjort det godkjente bygningsarealet om til hesteanlegg.

 

Arbeidet med å bygge startet i januar og innvielsen var i juni 2008 samme år. Rob fortalte at de hadde jobbet dag og natt for å få det klart. På åpningsdagen ble det stor feiring hele dagen med rundt 500 gjester bla direktøren for PSV Einhofen. Dette gjorde at pressen stilte opp og lagde mange reportasjer fra åpningen og anlegget.

 kafeheijliger1

Selve bygget er av en enkel type med støpt såle med murvegger og enkelt isolert tak. Bygget består av en ridehall på ca 23 * 40, med staller på begge sider. På den ene kortsiden er det laget et spiserrom med peis, kjøkken, vaskerom og flere bad. I etg. over er det leilighet for Rob og Nina. Boksveggene og dørene er fylt med plastplank. Det har han også brukt på hele vantet i ridehallen. I begge ender av stallgangene er det vaskespilt, oppsalingsplasser samt fôr og salrom. Det er hele 5 vaskeplasser og 5 oppsalingsplasser, slik at man kan jobbe med mange hester samtidig. Luften fra stallene går inn i ridehallen og ut gjennom åpninger i vinduene i ridehallen, men dører og vinduer står oppe så det er mye naturlig lufting i anlegget.

 

Anlegget er et enkelt anlegg med totalkostnad på rundt 5 millioner. Det som derimot skiller anlegget fra mange andre er menneskedelen og forssiden av anlegget. Hele innredningen til spiserommet er en gave fra en av sponsorene. Den består av flotte møbler, gazz peis, åpen kjøkken løsning, malerier og statuer. Utenfor er det støpt opp en stor flislagt terrasse som gir anlegget ett flott preg.

 ridehallinneheijliger2

I tillegg til rideanlegget er det en fin skrittemaskin, stor utebane, paddocker i forskjellige størrelser. Rob har også hester gående på store fold rundt om anlegget. For de som ønsker å ri på tur er det skog rett bak med mange muligheter.

 

En innovativ ting de har bygget, som er en fint for ryttere med barn, er at de har laget en egen liten oase for barna. Den er godt sikret, men full av leker, basseng, liten grillhytte og rikt beplantet. Det var ikke vanskelig selv for oss voksne å tilbringe noen timer i sola og i bassenget mens man så på ridningen som foregikk på utebanen.

 

På anlegget har de ofte hjelp fra spesielt Svenske ryttere som ønsker å jobbe et års tid for å få erfaring. De starter tidlig om morgningen med foring og stallarbeid før det blir ridning utover dagen. En ting som er fint og som man kan ta lærdom av er de mange pausene som taes. Man møtes jevnlig på terrassen til en matbit eller bare noe å drikke. Dette er en hyggelig tradisjon som skaper godt miljø.

 

Det var ellers en del andre ting som man la merke til på stedet. I ridehallen var det oppheng for bommer på veggen. På den måten kunne man enkelt vippe dem ned til bruk.

bomholderheijliger

Beplantningen og vedlikeholdet av dem var perfekt hele tiden, noe som gjorde det lekkert og komme til stedet. De som jobbet der satte tydelig pris på dette.

 

De er ellers glade i musikk så det er trukket høytalerkabler over alt. Fra stallene, uteområdet, kafè delen, ja selv ut til barnas lekeområdet var det høytalere som det kom rolig musikk ut av hele dagen.