Paul Schockemöhle er et kjent navn både i og utenfor Tysklands grenser. Han vant EM i sprang i 1981, 1983 og 1985. Han har deltatt i Olympiske leker og en mengde Nasjonale og internasjonale konkurranser.

 

Paul er i tilegg til en vel erfaren rytter trent mange andre ryttere og lag. Han er ellers engasjert person som har sittet i en mengde styrer og bygd opp en stor industri rundt hest.

 

 

Bilde_095Har man 4000 hester så er det ingen hobby

 

Det er ikke ofte man bruker ordet industri rundt ridesporten men med over 4000 hester hvorav 800 hopper til oppdrett, en god del hingster, 500 føll årlig og hele 250 hester i aktiv trening så er det ikke en hobby Paul driver.

 

Av oppdrettet hans går ca 15 % av hestene til dressur, mens resten er primært spranghester. Med seg på laget har han som hovedrytter Alois Pollmann-Schweckhorst, men i det daglige er det en mengde ansatte og hjelpere. Mange norske ryttere har hatt opphold hos Paul og kan fortelle om lange, men veldig lærerike dager.

 

Stallmestern besøkte anlegget hans i Mühlen, men Paul har i tillegg ett stort sted i Lewitz og han leier enorme mengder med beiter rundt anleggene. Det tar faktisk litt tid å kjøre forbi alle beitene før en lav murbygning kommer beskjedent tilsyne bak noen trær.

 

Bilde_098Klassisk bilde av Paul møter enn i gangen

 

Inngangen til anlegget er ikke prangende og innefor blir man møtt av en gang med masse bilder, sløyfer og det klassiske bilde av Paul. Det er et par kontorer der og et kjøkken men ellers så kommer man direkte til stallene og en ridehall.

 

Anlegget består av så mange staller at man kom ut av tellingen. De er bygd som separate staller, enkelt og praktisk, der man for eksempel kan fore kraftfôr utenifra. I forbindelse med stallene er det ikke langt til en vaskeplass, flis og høylager.

 

 

Med et så stort antall hester som trenger trening er det flere ridehaller, skrittemaskiner, løpebånd og utebaner. På samme måte som med stallene kom man nesten ut av tellingen. Det var mange spennende løsninger på skrittemaskiner og man la ellers merke til at det var hinder på alle utebanene.

Bilde_106Bilde_119Bilde_120Bilde_122Bilde_129Bilde_104Bilde_121

Da Stallmestern gikk rundt på anlegget kom man til en mystisk vegg man ikke kunne se igjennom. Man gikk og gikk rundt før man kom til en åpning. Det var naboens veldig spesiell travbane på over 1000 meter. Den har nemlig tak over hele banen og ytterveggen er heldekkende. Innenfor travbanen under tak er det en indre bane før resten av området består av paddocker. Hele nabolaget besto av staller, ridebaner, paddocker og beiter. Det så nesten ut som hesteanlegg dekket hele regionen.

 

For å lese mer om Paul Schockemöhle se nettsidene hans her.

Bilde_103Bilde_126Bilde_125Bilde_124Bilde_136Bilde0298Bilde_116Bilde_113Bilde_133Bilde_128Bilde0299Bilde_108Bilde_110Bilde0284Bilde0279