Det er ikke få toppryttere som har hatt og har sin hjemmebane på ridesenteret, men senteret er så mye mer. Her drives det rideskole, sommerleir, stevner, osv. Stallmestern møtte Hannah Helsengreen og Martine V. Nesse en sen sommerkveld på stallen, mens de pusser hestene etter en rideøkt. Hannah forteller at hun trives godt på stedet. Det er et godt miljø her – sier Hannah.

Martine_V._Nesse_og_Hannah_HelsengreenBergen rideklubb har lange tradisjoner og har hatt mange ildsjeler opp igjennom tiden. Det har blitt drevet rideskole siden 60 tallet og årlig arrangerer klubben både lokale og nasjonale stevner. Det mest kjente er Bergen Horseshow som samler rundt 200 hester i begynnelsen av juli.

Martine V. Nesse er kusinen til Hannah og er på besøk Østlandet. Hun syntes det er flott å være der. Her kan vi pusse og ri hele dagen – sier Martine.

 

Et komplett ridesenter

Anlegget som ligger på Sletten gård består av to ridehaller. Den ene på 24*60 og den andre på 20*70. Hovedstallen har tribune, dommerbod og kafeteria. Ridebunnen er av typen fiberbunn så forholdene er gode.

Ridehallridehall_med_dommerbod_mmDen_store_utebanen

Ute er det en stor ridebane med samme fiberbunn som ridehallen. Stedet hadde en ridebanen til, men den ble gjort om til parkeringsplass da det ble mangel på parkering til både biler og hengere.

utestalleneEn_av_tre_stallerrampe_til_konteineren

Det er tre staller på stedet. Den ene ligger i forbindelse med ridehallen og er en utestall. De to andre ligger litt ovenfor anlegget og inneholder i tillegg til bokser, salrom, vaskeplass, og alt annet man trenger i en stall.

Hest_som_titter_ut_av_boksen_sin_under_takDet er rundt 80 hester på stedet og klubben har ca 450 medlemmer fra toppidrett til den store bredden.  De flest er sprangryttere – sier Hannah, men det er noen få som holder på med dressur. Hun syntes det er gøy at det er mange proffe på stedet.

Rideskole for barn og voksne

Klubben legger til rette for og arrangerer privatundervisning i tillegg til rideskole. Rideskolen arrangeres fra mandag til fredag og ca 350 elever undervises. De tilbyr timer på alle nivåer både for voksne og barn. Totalt er det ca 24 rideskolehester på stedet.

I Bergensområdet finnes det oppunder 1500 hester hvorav de fleste holder til på Bergen travbane eller på Bergen rideklubb. Stedet er mao ett av de største anleggene i området. Rundt om er det mange små staller og rytterne derfra kommer ofte til klubbens anlegg når det er stevner.

Skrittemaskinenenkel_tribune_p_langsiden_av_ridehallenrideveier_rundt_anlegget

Les mer om klubben her