Foringsmaskinen vil være en god investering for staller der man trenger foringshjelp på ettermiddagen eller der hester trenger flere foringer i løpet av en dag.

Maskinen kommer i flere størrelser. Den kan settes rett i boksen til hesten, men da må den være stor nok i forhold til retningslinjene til forskrift for hest. Bygger man nytt kan den monteres i boksveggen slik at man kan legge inn høy fra utsiden av boksen. Skal man spare penger er det smart å montere den mellom to bokser slik at den kan dekke begge to.

Det er fult mulig å sette maskinen ute, men må da ha tak over for å beskytte mot været. Ved bruk har maskinen mulighet for å ta nesten en hel høyball.

Kan gi høy hele 15 ganger i døgnet

Maskinen fungerer slik at man kan programmere den til å åpne og lukke en metall port ved angitt tidspunkt. I løpet av et døgn kan man åpne og lukke hele 15 ganger.

 

foringsmaskin1foringsmaskin2foringsmaskin3

Har man mange maskiner kan de alle styres av en styringsenhet, men skal de enkelte maskinene gi høy til forskjellige tider trengs det en styreenhet pr maskin.

Styreenheten kan betjene automatisk foringsenhet for kraftfôr i tillegg til høymaskinen, slik at man kan få en komplet automatisk foring av hestene. Kraftformaskinen kan inneholde 22 liter kraftfôr og kan som høymaskinen gi hele 15 foringer pr dag.

Kikut_agri_messe_2011Les mer om Kikut Agri as her