Den Finske oppfinneren av aluminiums gjerde, var lei av gjerder dårlige gjerder, så han kom frem til dette gjerde som er solid og holdbart. Aluminium er ett godt alternativ til stål som ruster, plast som kan brekke eller tre som hestene kan spise opp. Aluminium tåler både frost, rust og hesters gnaging og det er strøm i de liggende dragerne.

Gjerdet består av aluminiums stolper på to meter som slås ned i jorda hvor ca. 1.60 over bakken. Stolpene kan enten slås rett ned i jorda eller man kan støpe dem inn. Det fins to typer. En der festene til dragerne ligger utenpå og en der de går igjennom stolpene. Utgaven der dragerne ligger utenpå kan justeres i høyden slik at de liggende dragerne kan justeres ettersom hvordan terrenget er.

Begge løsninger har plast som isolerer dragerne fra stolpen slik at ikke strøm går til bakken. Stolpene er mao ikke strømførende, men dragerne er det. Dragerne kommer i 4 meters lengder og kobles enkelt sammen. Man kan velge mellom to eller tre dragere i høyden.

Porter kan fås i 2 eller 3 meters bredde, eller to stk to meters porter mot hverandre. Portene leveres med slå som har plasthåndtak. Ellers er porten også strømførende.

IMG 20200213 160416Om en hest løper på gjerdet så er det solid, men kan få en bøy på seg. Det er derimot ingen skarpe kanter

På spørsmålet om gjerdet og frost så ble det bare henvist til at det er ett Finsk produkt. I Finland er det kaldt.

Tredemølle med vann

Et annet produkt firmaet Broholm forhandler er tredemølle med vann. Dr. med vet. Matthias Baumann fra Tyskland har utviklet maskinene over flere år. Trine forteller at en av de store forskjell mellom denne utgaven og andre tredemøller med vann som er på markedet, er at denne maskinen er lengre enn de fleste. Dette gjør at hestene får en bedre strekk i skuldre og bein enn hva en kortere utgave kan gi.

Dersom man kjøper en tredemølle med vann fra Aqua Line så følger Dr. med vet. Matthias Baumann med på en tre dagers opplæring. Bruken er like viktig som maskinen.

Firmaet Aqua Line forhandler også SPA til hestene der kaldt vann, salt og luft gir en naturlig healings prosess.

 

Les mer om tredemøllen med vann ved å klikke her

Les mer om aluminiums gjerdet ved å klikke her

Besøk nettsiden til Broholm her