Messen inneholder i år rundt 35 forskjellige firmaer som tilbyr alt fra forbruksvarer til stallbygg. Mange av firmaene kommer tilbake årlig til messen, men det kommer også noen nye. I år har også Stallmestern.no egen informasjons stand ved hovedinngangen.

Ridebanen i arenaen er klar til bruk. Det er kjørt inn 600 tonn med Walber bunn på arenaen. Den inneholder sand, fiber og voks. Under sanden er det lagt et nettverk av gummimatter. Disse mattene gjør at sanden ligger mer stabilt over det hele og er med på å gi hestene ett enda bedre fundament. Bruker man slike matter utendørs eller i haller uten støpt bunn, fås slike matter med gjennomgående hull. På arenaer som AEG der man må passe på gulvet under legges det matter med tett bunn slik at fuktigheten ikke kommer igjennom til mattene. På AEG har de under det lagt plater som et grunnlag for bunnen.

Stallene er kommet opp og tatt i bruk til de ca 600 hester som kommer til AEG i løpet av stevnet. I år som i fjor er det Stian Øglænd som er sjef for stallene. Kulden og snøen kommer man ikke bort fra så teltene er oppvarmet ved hjelp av store varmluftsovner. På stedet er det to oppvarmingstelt som har samme bunn som selve ridearenaen slik at hestene får samme forhold på alle steder.

Dette er det 6. året på rad AEG arrangeres og med den erfaringen ser det ut til at årets utgave vil bli en stor sukesess.

Velkommen_til_Stallmestern_under_AEGMessen_pakkes_ut_og_er_snart_klarOppvarmingshallen_er_klar

 

Besøk AEG på deres nettside her