Tuesday, Oct 19th

Sist oppdatert:06:39:59 PM GMT

Du er her: Drift av anlegg
Banner
Banner
Banner
Banner

Drift av anlegg

Pass på hestens nedre grense og vann behov i kulda

snopagjerde

Når kulda setter inn tenker man mest på at vannrør ikke skal fryse og at man ikke trener hesten sin for mye i den kaldeste tiden. Det er derimot hestens evne til å holde varmen og veskebalansen som er viktig når det blir ekstremt kaldt.

Når må man måke taket og hvordan gjør man det

lommedalenraste2

Årlig hører man om tak på ridehaller som raser sammen av snømengden. Det oppfordres til at man følger med på taket og måker i tide, men når vet du at du må måke?

Funksjonaliteten i stallen er viktig

hoyvogn2

Alle som jobber i en stall, kan nok skrive under på at det er tre oppgaver som tar det meste av tiden og som mange ganger tar ”knekken” på en i forhold til andre oppgaver. Det er møkking, foring og hester som skal ut og inn.

 

Regler og rutiner - kan den tredje pedagog hjelpe

oppslag2NHS

På større anlegg er det stor rullering av oppstallører, forryttere, ansatte, kursdeltagere og andre kunder. Hvordan sikre at alle følger stedets rutiner og regler? Kan man hente den tredje pedagog fra pedagogikken?

Desinfisering av stallboksene

staldren

Det største problemet i en stall for hester er ammoniakk som over tid skader hestenes luftveier. Det er vanskelig å få bort all lukt til en vær tid, men i tillegg til god møkking og et godt ventilasjonssystem, så kan stabel plus eller staldren bidra til redusert ammoniakk.

Snø håndtering

snopagjerde

Vinteren er kommet i fjellene og snart er det meste av Norge dekket av ett hvit fint lag med snø. For hestefolket kan dette derimot by på mye arbeid og mange utfordringer. Har stallen en gjennomtenkt plan for håndtering av vinterens snømengder?

Har din stall gjennomført en ROS analyse?

takrastpalommedalen

I løpet av seminaret som ble avholdt på Bjerke om kvalitetsikring i hestebransjen, ble det nevnt kravet om risikoanalyser i forhold til anlegget, aktivitet og arbeid som foregår på stedet. Risiko og sårbarhetsanalyse (ROS) ble nevnt som en metode.

Relevante Lover og forskrifter

lover

Det finnes et utall lover og forskrifter i Norge. Disse styrer oss alle, enten du er arbeidstaker, arbeidsgiver, eier, bruker, privatperson, e.a. Det kan være vanskelig å ha oversikt, men et lite dykk ned i materiet kan være smart å gjøre innimellom.

 

Gi hestene et godt klima i stallen

Stov_pa_bokskant

Hester har et ømfintlig luftveissystem som vi kan ødelegge ved dårlig klima i stallene. Daglig vedlikehold, renhold og hvordan vi gjennomfører de daglige rutinene er avgjørende.

Side 7 av 12