Tuesday, Oct 04th

Sist oppdatert:07:40:10 AM GMT

Du er her: Bygg og anlegg Hestegjødsel
Banner
Banner
Banner
Banner

Hestegjødsel

Varmtvann fra møkkahaugen

bilde1Hestemøkk er for mange en stor utfordring både økonomisk og i forhold til hva man faktisk skal gjøre med den. Travtrener Alf Stordal tenkte at den varmen som er i komposten burde kunne brukes. Løsningen var et system der varmen utvinnes og brukes til oppvarming av rom inne og betongplattingen utenfor inngangen.

Les mer …

Kompostering av hestemøkk

ranker med venderHestemøkk er en utfordring for de fleste som driver med hest. Ofte blir møkka liggende i en stor haug og blir kun en stor utgift. Har man derimot mulighet kan man kompostere møkka på en god og enkel måte ved bruk av en rankevender og en gammal rundball.

Les mer …

Hvordan lagre møkk på en god måte

mokkaplaating med veggHestemøkk kan man lagre midlertidig rett på bakken. Det er derimot mange fordeler ved å ha en støpt betongplatting med tre kanter, til den midlertidig lagring av hestemøkka.

Les mer …

Ny fabrikk - fra hestemøkk til biobrensel

Morten Norsk biokraftNå kan hestemøkk bli gjort om til biopellets. Morten Aasen står bak anlegget som i disse dager har startet opp produksjonen på Gardermoen.

Les mer …

Bioretur – en ordning for hestemøkk

bioretur produktSteinar Wasmuth har bygd hestesenteret Lund innerst i Bontveitdalen utenfor Bergen. Han som alle andre hadde en utfordring med hestemøkk og flis – Hva skal man gjøre med den. Noen år senere hadde han løsningen og fortalte om dette under Oslo Horseshow.

Les mer …

Biobrenselanlegg som fungerer

brenselmaskinI Sverige har de funnet løsningen på problemene man har hatt med brenning av hestegjødsel. Stallmestern snakket med Søren Knudsen i firmaet Varmekilden om hva de har gjort for å løse problemene.

Les mer …

Håndteringsalternativ for hestemøkk

mokkahaug

En hest produserer mye møkk i tillegg til at det går med mye strø som trekker til seg urin. Utgangspunktet er at møkk, urin og strø ikke er ett avfallsprodukt som man bare kan dumpe. Man må derfor ha en plan for håndtering. For noen er dette et problem mens det for andre er en liten gullgruve.

Les mer …