Hvor mange ganger har du ikke dradd fra stallen med stallklær og luktet hest. Har du tenkt på at mennesker som har allergi mot på hest eller høy kan reagere? Forskning bekrefter at du kan plage andre.
Drift av anlegg
Lukter det hest av deg?
Tid for kantrydding
Norge gror igjen og det gjelder ikke minst kantene på jorder og beiter. Gevinsten man får ved å rydde, er både større område, mer lys på jorda, som igjen gir bedre kvalitet, og det estetiske blir finere for oss mennesker. Våren er en fin ryddetid.
Ikke bedre enn det svakeste ledd
De fleste bedrifter er avhengig av at kundene er fornøyde slik at de kommer igjen og at firmaet utad har et godt omdømme. Firmaene er prisgitt de ansatte, men hva med et hesteanlegg? er det like enkelt der?
Kontroll av hestehenger
Hvert tredje år må hestehengere som ikke brukes i næring til kontroll hos Statens vegvesen. De rapporterer videre til Mattilsynet som sitter med den formelle godkjenningen.
Oppfyller du loven og er du beredt når skader skjer?
Har du førstehjelpsutstyr på plass og kan du behandle forskjellige skader som kan oppstå på mennesker som arbeider, rir/kjører hest eller er på besøk?
Gode sparetips
Penger har man sjelden overflod av når man driver med hest. Om man er smart så kan man allikevel få de kronene man har, til å holde lengre. Her er noen tips.
Tips fra Safety-system
Det populære hindersystemet fra Safety-system finnes i hele landet. Mange steder finnes det derimot klemmer som er for stramme, bøyd eller for slakke.
Få et støttende miljø på anlegget
Ingen personer trives og utvikler seg i et miljø der noen klager, syter, mobber, bruker manipulasjon og hersketeknikker. Skal man utvikle seg selv og alle rundt seg, må man ha et støttende og utviklende miljø for dette. Dette er et felles ansvar der alle må bidra, men leder på stedet må starte prosessen og lede an.
Hvordan få inn penger fra dårlige betalere
Alle som selger tjenester rundt hest, vet at man i løpet av årene kommer borti dårlige betalere. Man kan ta en del forhåndsregler og man kan få hjelp om ikke regningene betales. Hjelpen kan komme fra et innkrevingsbyrå..
Hvordan sjekke brannslukningsapparatet
Vinterhalvåret er dessverre tiden for branner. Et apparat som kan hindre en liten brann i å bli stor er brannslukningsapparatene. Disse skal eier sørge for er tilgjengelig og at de fungerer til en hver tid. Gjør de ikke det kan forsikringsutbetaling bli redusert og man kan få storbrann.
Gode tips for sjekk av gjerdene før vinteren
Før frosten setter seg i bakken og snøen laver ned, er det smart og sjekke gjerdene før vinteren. Årlig fylles media med nyheter om hester på rømmen. Som oftest går det bra, men viktig å sikre seg så godt man kan.
Hvordan redusere sykefraværet
En stall stenger aldri, sykdom blant personalet kommer derfor alltid ubeleilig og er ofte til stor irritasjon. Det er derimot «lov» å bli syk og man skal ikke ha dårlig samvittighet, men arbeidsplassen og den ansatte selv, kan gjøre en del for å minske fraværet.
Hestesko kast
Daglig skiftes det tusenvis av hestesko i landet. Mange av hovslagere lar disse ligge igjen i stallen. Der samles de enten i en haug i lang tid eller man hiver dem i søpla. Hestesko er derimot et resirkulerbart metall, som bør gå til gjenvinning.
Kjenner du til kontantreglen?
I 2011 ble skatteloven og momsloven endret. Målet var å få redusert svart betaling og dermed motvirke skatte- og avgiftsunndragelse. Nå kan du bli medansvarlig for unndragelse om motparten ikke føler reglene.
Støtte fra Extra Stiftelsen
Har man et prosjekt som fremmer fysisk og psykisk helse, mestring og livskvalitet, kan man søke om støtte fra Extra Stiftelsen. 24 hesterelaterte prosjekter har fått støtte de siste årene. Frist for å søke Hest og helse er 15.mai.
Her er svarene - hest og økonomi
Det finnes mange spørsmål rundt hest og økonomi. Nå har det kommet en veileder som gir svar på alt fra hva som regnes for hobby, moms pliktig, fradragsberettiget, gevinster, sponsorer, jordbruk, osv.
Jan Brinks suksess punkter
Skal man gjøre det bra må man ha en plan, noen leveregler og arbeide hardt. Kundebehandling er viktigst. Dette var noen av punktene Jan Brink tok frem under sitt foredrag under hestebedriftseier forumet som ble avholdt under Göteborg Horse Show.
Plikt å fange mus og rotter
Gnagere kan skape store problemer i stallen. De kan gjøre store skader på bygg, utstyr og være en smittefare for dyr og mennesker. Forskrift om skadedyrbekjempelse gir eier plikt til både forebygging og utrydning. En katt er et hyggelig tiltak, men ikke godt nok.
Mange typer spenner på dekken
Har du oppgaven med å legge dekken på hele stallens hester før de tas ut? Da har du kanskje brukt litt tid på å reflektere over alle de forskjellige spennene som finnes. De kan være raske å feste eller man kan bruke lang tid. Metallet kan være dårlig og ryke, det kan gi allergi, osv.
Salting av ridebane
Godt fryste ridebaner er en stor utfordring i Norge om vinteren. Et alternativ som mange bruker er å salte banen. Kanskje ikke det helt miljøvennlige, men det finnes flere typer så velg rett, bruk riktig mengde og vurder evt. en kombinasjon av salt og utbedring av bunden.
Logo til stall og firma
En god merkevare bygging er mange ganger alfa og omega om man skal lykkes med firmaet sitt. Det første man må ha er en god logo som kan bli et symbol for hvem du er, hva du står for og hva du selger.
Er du ansatt har du krav på ferie
Sommeren står snart for dør og for mange er det tid for etterlengtet ferie. Selv om mange hester drar på beite og stallene kan stenge, så er det høysesong for andre. Som ansatt har du derimot krav på ferie.
Side 1 av 5