Wednesday, Sep 20th

Sist oppdatert:08:46:42 AM GMT

Du er her: Nyheter
Banner
Banner
Banner
Banner

Stallmestern nyheter

Pris til Lars Roepstorff

Lars Roepstorff prisutdelingLars Roepstorff fikk tildelt prisen årets hästeforskningsprosjekt av Stiftelsen Hästforskning under Klasseløpshelgen på Bjerke Travbane. Han fikk prisen for sin forskning på ridebaneunderlag.

Les mer …

Ridearenaer til store stevner - EM i Gøteborg

illu ulleviI disse dager brukes det ti millioner kroner for å lage ridearenaer til EM i Gøteborg. Hvordan får de til å lage gode arenaer på noen dager, når man ellers får beskjed om at det tar en stund før en ny ridebane setter seg?

Les mer …

Vedlikeholdsinformasjon om ridebaner

hefte om ridebane vedlikeholdNorges Rytterforbund har i samarbeid med Stallmestern laget en folder om vedlikehold av ridebaner. Denne kommer som en følge av at det er mange klubber som får økonomisk støtte til ridebaner fra «krafttak for ridebanebunner».

Les mer …

Hesters velferd i 2016

hester pa beite 3De fleste hesteholdere gir hestene et liv der de har det godt og ikke lider. Nå har Mattilsynet offentliggjort årsrapporten om dyrevelferd for 2016 som bekrefter dette. Det er mye bra, men fortsatt for mange som ikke oppfyller regelverket. Skal man oppnå nullvisjonen til Mattilsynet er det enda en vei å gå for enkelte hesteholdere.

Les mer …

Hest i næring 2017

hest i naering konferanse 2016For tredje gang arrangerer Hest.no konferansen hest i næring. Arrangementet går over to dager under Arctic Equestrian Games og vil gi deltagerne mange spennende og lærerike foredrag. Stallmestern vil stå for to av foredragene.

Les mer …

Godt kraftfôr fra PAVO

pavoprodukterI Norge er det flere firmaer som selger kraftfôr og tilleggsprodukter. Et av merkene som selges er PAVO fra Nederland. De har laget kraftfôr til hest siden 1968. Under Kingsland Oslo Horseshow viste de frem sine produkter.

Les mer …

Pass blir ikke dyrere allikevel

PassFra 1. januar 2017 kommer det sentralt register over hester i Norge. Dette skal driftes av Norsk Hestesenter. Mattilsynet ville at hesteeierne skulle betale for dette. Nå går man bort fra forslaget, men det settes ett tak.

Les mer …

Fôr kjøpt på internett

kraftforKraftfôr og tilleggsprodukter til hest kan man få kjøpt i butikker, på enkelte staller eller via internett. Man har mao flere muligheter nå enn før. Utvalget er blitt tilsvarende større.

Les mer …

En maskin alle kan kjøre

avantiEt hesteanlegg er avhengig av maskinell hjelp til driften. Samtidig er det ofte mange mennesker som bidrar i arbeidet, så det er en stor fordel om man har en maskin alle kan kjøre.

Les mer …

Egenutviklet slodd og harv fra Erik Sommer

Erik Sommer ridebaneharvsloddErik Sommer er aktiv konkurranserytter i dressur og har ridd på utallige ridebaner. Hans erfaring er at mange baner kunne vært bedre å ri på, om stedet hadde mer egnet redskap. Han har derfor laget et «infanterisikkert» kombiredskap.

Les mer …

25 år med banebygging

banegaaingEn sprangbane er ikke hva den en gang var. I løpet av de tjuefem årene som Oslo Horseshow har blitt avholdt, har banene endret seg mye. Det er mer åpne hindre, lettere å rive bommene større oxere, osv.

Les mer …

Stor messe under KOHS

12079967 10154236373046416 7926159763409909582 oDet er 25 års jubileum for Oslo Horseshow og som alltid er det stor messe i løpet av de fire dagene arrangementet pågår.

Les mer …

Hestepass blir dyrere for noen

PassI forbindelse med innføring av sentralt hesteregister i Norge er det nå ute på høring et forslag om endring på gebyrforskriften.

Les mer …

Høytrykksvaskere med varmt vann

ipc varmtvannsvaskereSommeren er tid for vask av stallen og en høytrykksvaskere kan da være en god hjelp. For å bli ren på hendene bruker man varmt vann og såpe. På samme måte bør man bruke varmt vann ved den årlig stall vasken.

Les mer …

Støtte til ridebanebunner

Ute ridebane med fiberEn ridebanebunn varer ikke evig, så fra 2009 har klubber fått midler fra «krafttak for ridebanebunner». Nå kan klubber som bruker private ridebaner søke om midler til utbedring av de anleggene. Det er forventet at hele 3.mil kan deles ut.

Les mer …

Kontroll av lagring og håndtering av hestegjødsel

mokk2Mange staller forholder seg ikke til regelverket rundt riktig håndtering og lagring av hestemøkk, erfarer Fylkesmannen i Hordaland. Dette til tross for god kunnskap. Årsaken som oftest blir uttalt, er at det ikke skjer noe allikevel om man bryter reglene. Fylkesmannen vil nå kontrollere og informere kommunene.

Les mer …

Ny fabrikk - fra hestemøkk til biobrensel

Morten Norsk biokraftNå kan hestemøkk bli gjort om til biopellets. Morten Aasen står bak anlegget som i disse dager har startet opp produksjonen på Gardermoen.

Les mer …

Spesialplast til rund- eller firkantballer

runballerDet produseres mye grovfor i Norge. Mye av dette pakkes i rund- eller firkantballer. Kvaliteten på plasten er i den sammenheng viktig for å ta vare på høyet. Sveriges Landbruksuniversitet (SLU) har i samarbeid med Trioplast utviklet en plast spesielt til dette bruk.

Les mer …

Kalmo Gård – Nytt paradis for islandshester

2016 02 24 11.23.4023Et nytt flott anlegg for Islandshester er klart til bruk i Lierdalen. Det er Tina Kalmo Pedersen som etter mer enn 10 år på toppen både i Norge og i resten av verden, har fått realisert sin drøm.

Les mer …

B-Wrap beskytter halmballene

halmpresseHar du vurdert å bygge et hus til halmballene for å ivareta kvaliteten? Nå kan man istedenfor bruke den nyutviklede B-Wrap til å pakke inn halmballene. Da kan de lagres ute på en like kvalitetsgod måte.

Les mer …

Ridebunn fra Walber med vanning nedenfra

Ridebanebunn fra WalberWalber har levert ridebunner til mange ridebaner i Norge. Under Arctic Equestrian Games (AEG) viste de frem sitt system for vanning av banen nedenfra. Walber Ebbe-Flod system.

Les mer …

Ny ridehall er klar på Norsk Hestesenter

lys og fin ridehallI april åpner Norsk Hestesenter sin nye ridehall. Den har publikumsplass til 200 og kantine der 70 mennesker kan spise. Hallen er etterlengtet da antallet studenter og oppstallede hester har økt betraktelig de siste årene. Den midlertidige spiseanordningen for studentene og de to eksisterende ridehallene, gir ikke de rundt 100 oppstallede hestene og studentene gode nok forhold.  

Les mer …

Jumpnet satser i Norge

jumpnetDet Svenske firmaet Jumpnet har vært på markedet i mange år. Nå satser de i Norge med flere av sine produkter som gjerdestolper, ridebaner fra Otto Sport, utstyr til sprang, dressur og mounted games.

Les mer …

Sentral ordning for henting av døde hester

slaktebilenFrem til nå har man ringt direkte til sjåføren, for å avtale henting av døde hester til destruksjon. Fra i år vil Norsk Protein på Hamar ha kontroll over logistikken og planlegge henting på en mer effektiv og lønnsom måte.

Les mer …

Side 1 av 13