Tuesday, Oct 19th

Sist oppdatert:06:39:59 PM GMT

Du er her: Nyheter Organisasjons nytt
Banner
Banner
Banner
Banner

Organisasjoner

Sikkerhet under oppstalling på stevner

Vakt_foran_gjestestallTemaet om sikkerhet i forhold til doping og oppstalling generelt, har vært et tema innenfor trav en god stund og debateres i Sverige i disse dager. Stallmestern har sett på hvordan dette utføres på stevner innenfor ryttersporten. Kan man lære noe av hverandre?

Les mer …

Falsterbo – et forbilde for andre arrangører

barbakkhopping_2010Nok en gang har arrangørene av Falsterbo Horse Show bevist at de er en av de beste utendørs stevnene. De er profesjonelle og alt er gjennomtenkt til den minste detalj. En tur til stevnet er vel vert reisen.

 

Les mer …

Fjordhest NM i Ørsta 2010

Fjordhest_NM_1_2010NM for fjordhester avholdes i samarbeid med Ørsta Ride- og Køyreklubb og Ørsta og Volda Fjordhestlag i perioden 13.-18.juli 2010. Det er imponerende tatt i betraktning at anlegget er på den nedre skalaen av hva en klubb kan tilby i Norge.

Les mer …

Falsterbo jubilerer

Jubileumslogo_smallDet er hele 90 år siden det ble avholdt ridestevne på Falsterbo for første gang. I år som tidligere år kommer store deler av de beste rytterne i verden til stevneplassen. Det er ventet opp mot 60000 tilskuere og 240 utstillere.

 

Les mer …

Stevnesesongen i Drammen er i full gang

Drammen_stevnehelg_2010Tre helger på rad arrangerer Drammen tre store stevner. Nordic Development Tour, Norway Grand Prix og Nordic Championship 2010. Drammen ridesenter er pyntet og klart til stor sport i ukene fremover.

Les mer …

Kamp om det beste sikkerhetsoppheng i feltritt

Sikkerhetsopphengfeltritt1Det er stor politikk og mye penger involvert i kampen om FEIs vurderinger av sikkerhetsoppheng i feltrittsbaner sier Hans Bauer til Stallmestern.

Les mer …

17.mai på Øvrevoll

gressbanenØvrevoll er den eneste galoppbanen i Norge og har vært på stedet siden 1932. Gjennom de siste 20 årene har mange prøvd å flytte banen til ett annet område, men den er fortsatt godt forankret midt mellom villaene i Bærum. 17. Mai møter hele nabolaget opp for å feire Nasjonaldagen og se fin hestesport på gressbanen som innvies årlig for sesongen denne dagen.

Les mer …

Sesongstart på Øvrevoll Galoppbane

ovrevoll6Sesongen på Øvrevoll Galoppbane startet denne uken. Det er alltid en spenning i luften den første løpsdagen. Vil alt gå etter planen, er banen god nok og er de startende hestene klare for sesongen.

Les mer …

Nye dopingregler i FEI – ny søkbar database

FEI_clean_sport_del_1_og_2Etter lang tid med mye diskusjon har FEI nye regler for doping innen hestesporten. Samtidig er det etablert en søkbar database der man kan sjekke om preparater er på listen dersom man er i tvil.

Les mer …

Norsk hest til start på ny bane i Dubai

DWC_LogoDubai er kjent for fantastiske bygg, prosjekter og stor rikdom. Innenfor hestesporten er det også store summer, som gjør Dubai til et sted der spesielt galopp interesserte drømmer om å ha hest til start. Niels Petersen på Øvrevoll har nå fått muligheten på den nybygde galoppbanen.

Les mer …

Stor messe under Hingstekåringen i Herning.

HestogrytterTorsdag 11. april starter Hingstekåringen i Herning. I løpet av de fire dagene som arrangementet varer, avholdes også Hest og rytter messen. Med over 50.000 besøkende de siste tre årene er arrangementet ett av de største.

Les mer …

På besøk i stallen under AEG

AEGstall4Med 9 staller og over 330 oppstallingsbokser så er det en stor logistikk som ligger bak oppstallingen og sikkerheten under AEG. Stallmestern besøkte Lise Lepsøe som er med som groom for hesten Co-Pilot.

Les mer …

Banebyggers arbeid på AEG

aegsprang3I løpet av 11 dager avholdes over 50 sprangklasser. Banebyggerne har en stor jobb for å lage og legge til rette for at alt skal fungere bra for hest, rytter og arrangementet i sin helhet. Ridebunnen skal også være egnet for konkurransen og godt vedlikeholdt mellom klassene.

Les mer …

AEG med stor messe

AEG2010Arctic Equestrian Games er ikke bare hest og konkurranser. Det er også rundt 20 firmaer som har stands under stevnet. Vanligvis har messer mye for rytter og hest, men denne gangen har messedelen mye for de som driver med bygg og drift av anlegg.

Les mer …

AEG - 11 dager med hest

aegArctic Equestrian Games 2010 arrangeres for 5 gang på Brunstad Conference Center i Vestfold. Stallmestern vil være til stede for å lage aktuelle reportasjer og intervjuer.

Les mer …

Anlegg og arrangører av sprangstevner i Norge bør bli bedre

ohs8

Evalueringen fra fjorårets sprangstevner viser at det fortsatt er plass til mange forbedringer, både anleggsmessig og arrangørmessig. Dette var oppsummeringen som kom fram under, konferansen for teknisk personell som ble arrangert helgen 17. til 18. januar i Asker.

 

Les mer …

Side 5 av 6