Wednesday, Jun 03rd

Sist oppdatert:08:47:40 AM GMT

Du er her: Nyheter Organisasjons nytt
Banner
Banner
Banner
Banner

Organisasjoner

Å ferdes med hest i ut- og innmark – ny brosjyre, men endringer kan komme

hest_paa_turDen Norske allemannsretten er en unikhet vi har i Norge og som gjør at man kan ferdes i naturen med hest. Det følger derimot med en del regler, plikter og hensyn for å unngå konflikter med andre brukere og eiere av inn- og utmark. Nå er det blitt laget en brosjyre som omtaler dette.

Les mer …

Ikke der for å kontrollere

Vaktkontor_ved_inngang_til_stallomrdetNorge har kommet langt innen steward ordningen forteller Baard A. Lindvaag som er ansvarlig steward under Arctic Equestrian Games (AEG). Under AEG har han med seg 6 stewarder og forteller at de er veldig fornøyd med stevnet.

Les mer …

Langtidsplan for NRYF – flere anlegg

langtidsplan”Kapasitet og kvalitet på rideanlegg er en av de største hindringene for fortsatt vekst i Norges rytterforbund.” Norges Rytterforbunds Rytterting vedtar helgen 19.-20. mars 2011 langtidsplanen for de neste 4 årene.

Les mer …

Bransjestandard på høring

hest_i_fartEn arbeidsgruppe med representanter fra Norges Rytterforbund, Det Norske Travselskap og Norsk Hestesenter har laget et 23 siders forslag til bransjestandard. Dette dokumentet er nå lagt ut på høring med frist for uttalelser 20.mai 2011.

Les mer …

Dette har gått veldig bra

Stallene_under_AEGStian Øglænd er oppstallingsansvarlig under Arctic Equestrian Games (AEG) og er fornøyd med stevnet så langt. 750 hester har brukt 366 boksere i løpet av 14 dager.

Les mer …

Uavhengig testing av hest

AEGstall9Stiftelsen Anti Doping Norge har fra 1. januar 2011 overtatt ansvaret for doping kontroll av hest. For stiftelsen er informasjons arbeidet ut mot ryttermiljøet en av de viktigste oppgavene de har, sier Brynjar Saua til Stallmestern.

Les mer …

AEG er i gang for 6 år på rad

Arenaen_er_klar_og_allerede_tirsdag_kveld_var_det_ridning_i_hallenArenaen er bygget, hestene har ankommet – det er klart for årets utgave av Artic Equestrian Games (AEG). Tirsdag 15. februar var Stallmestern på Brunstad Conference Center (BCC) og fikk se hester som hoppet inne på arenaen, stallene begynte å fylles opp av hester og messen var nesten klar.

Les mer …

Besøk Stallmestern under AEG

AEG_oversiktsbildeArtic Equestrian Games (AEG) arrangeres fra og med torsdag 17. til og med søndag 27. februar på Brunstad Conference Center (BCC) utenfor Tønsberg. Stallmestern vil være tilstede med egen stand.

Les mer …

Hestegalla 2011

Hestegalla_rets_trenere_2011Ordfører Fabian Stang utroper årets fest til årets hestegalla før han presenterer årets hest - Muscles Wiking B.R. Eier Johnny Sørgård sa han skal kjøre firspann hjem til Trondheim etter at han har mottatt sin 4 hestestatue.

Les mer …

Stiftelsen hesteforskning

stiftelsenhesteforskninglogo2”Nordisk hesteforskning – ledende i verden” det er visjonen til Stiftelsen Hesteforskning. Med en slik visjon har man mye å leve opp til, men man er på god vei.  40 nye og pågående forskningsprosjekter har fått støtte i år.

Les mer …

Nye midler til forskningen er utdelt

stiftelsenhesteforskninglogo279 prosjekter søkte om midler fra Stiftelsen Heste forskning.  Av de 79 prosjektene var det 20 nye prosjekter som fikk støtte og 20 pågående prosjekter fikk midler til fortsatt arbeid ett år til.

 

Les mer …

Fullt på Kingsland Oslo Horse show

Full_sal_under_OHSLørdag var det helt utsolgt på tribunene. Det ble god stemning i salen og enda trangere i messeavdelingen.  Over 50 utstillere ga de besøkende mange muligheter for både kjøp av varer, informasjon om muligheter og kunnskap.

Les mer …

Stallmestern på Oslo Horse Show

ohs8

Under Kingsland Oslo Horse Show vil Stallmestern være til stede alle dager for å lage reportasjer og artikler. Les dem på www.stallmestern.no. Dersom du ønsker å snakke med stallmestern om fag eller om produkter så er det fult mulig å få til da stallmestern har egen stand.

Les mer …

Mye spennende på messen under WEG

kart_messe_WEGFra hele verden kommer hester, deltakere, publikum og presse til Kentucky i USA. I 16 dager skal det konkurreres i 8 grener under World Equestrian Games. Det er i tillegg en stor messe med mange spennende produkter man ikke ser i Europa.

Les mer …

Sport og næring i vekst

follDe siste 10 årene har det vært en stor økning av antall hester i Norge. Det er enda ingen sikre tall, men man regner med at det nå er over 60000 hester som gir en verdiskapning på hele 3,1 milliarder i året.

Les mer …

Store sikkerhets forskjeller mellom Norge og Sverige

Alt_er_godt_inngjerdet_2010Det er store forskjeller mellom Norge og Sverige i forhold til sikkerheten på internasjonale stevner sier Jaana Alvesparr som er Chief Steward under Falsterbo Horse Show. At forskjellen er så stor var en overraskelse for henne.

Les mer …

Side 4 av 6