Saturday, Feb 24th

Sist oppdatert:09:53:10 AM GMT

Du er her: Nyheter Nyheter - drift relatert
Banner
Banner
Banner
Banner

Nyheter - drift relatert

Planeringsskjær

2017 10 13 13.31.17Mange steder kan en ridebanebunn se ut som et hav i storm og ikke som en stille morgen med havblikk. Utfordringen er da hvordan man får det helt flatt igjen. Erik Sommer har utviklet et planeringsskjær som gjør jobben.

Les mer …

Hjelp fra Hesteadvokaten

2017 10 14 13.03.09Noen ganger kan man trenge advokathjelp for å komme ut av en konflikt. Da er det godt å få hjelp fra noen som har erfaring med hest og kan «hestespråket». Hesteadvokaten har denne erfaringen og kan bistå i de fleste saker.

Les mer …

Godt kraftfôr fra PAVO

pavoprodukterI Norge er det flere firmaer som selger kraftfôr og tilleggsprodukter. Et av merkene som selges er PAVO fra Nederland. De har laget kraftfôr til hest siden 1968. Under Kingsland Oslo Horseshow viste de frem sine produkter.

Les mer …

Fôr kjøpt på internett

kraftforKraftfôr og tilleggsprodukter til hest kan man få kjøpt i butikker, på enkelte staller eller via internett. Man har mao flere muligheter nå enn før. Utvalget er blitt tilsvarende større.

Les mer …

En maskin alle kan kjøre

avantiEt hesteanlegg er avhengig av maskinell hjelp til driften. Samtidig er det ofte mange mennesker som bidrar i arbeidet, så det er en stor fordel om man har en maskin alle kan kjøre.

Les mer …

Egenutviklet slodd og harv fra Erik Sommer

Erik Sommer ridebaneharvsloddErik Sommer er aktiv konkurranserytter i dressur og har ridd på utallige ridebaner. Hans erfaring er at mange baner kunne vært bedre å ri på, om stedet hadde mer egnet redskap. Han har derfor laget et «infanterisikkert» kombiredskap.

Les mer …

Høytrykksvaskere med varmt vann

ipc varmtvannsvaskereSommeren er tid for vask av stallen og en høytrykksvaskere kan da være en god hjelp. For å bli ren på hendene bruker man varmt vann og såpe. På samme måte bør man bruke varmt vann ved den årlig stall vasken.

Les mer …

Spesialplast til rund- eller firkantballer

runballerDet produseres mye grovfor i Norge. Mye av dette pakkes i rund- eller firkantballer. Kvaliteten på plasten er i den sammenheng viktig for å ta vare på høyet. Sveriges Landbruksuniversitet (SLU) har i samarbeid med Trioplast utviklet en plast spesielt til dette bruk.

Les mer …

B-Wrap beskytter halmballene

halmpresseHar du vurdert å bygge et hus til halmballene for å ivareta kvaliteten? Nå kan man istedenfor bruke den nyutviklede B-Wrap til å pakke inn halmballene. Da kan de lagres ute på en like kvalitetsgod måte.

Les mer …

Rosa rundballer

rosa rundballHestesporten med dressur i spissen har lenge støttet Rosa sløyfe aksjonen. Nå kan også alle som produserer rundballer til hestefôr, støtte brystkreftforskningen.

Les mer …

Staldren fjerner farlig gasser

staldrenAmmoniakk, bakterier, soppsporer og fukt er med på å skape et klima man ikke ønsker i en stall. Et godt hjelpemiddel er å benytte Staldren ® i boksene. Under messen Agroteknikk 2015 viste det danske firmaet frem produktet.

Les mer …

Støvfritt dyrestrø

solor standSolør Agrotre produserer strø til hester av ren furu. Sammensetningen, valg av treslag og produksjonsmetode er nøye valgt for å få til et produkt som er best mulig for hestene. Under Oslo Horseshow viste Ole Petter Valby og Ine Tidemandsen frem produktet.

Les mer …

Sparking i bokseveggen

slutsparkat systemetEn hest som sparker i boksveggen har en uvane man ønsker å bli kvitt, men som ikke alltid er så lett å gjøre noe med. En løsning på problemet er å benytte QuitKick.

Les mer …

Bioretur – en ordning for hestemøkk

bioretur produktSteinar Wasmuth har bygd hestesenteret Lund innerst i Bontveitdalen utenfor Bergen. Han som alle andre hadde en utfordring med hestemøkk og flis – Hva skal man gjøre med den. Noen år senere hadde han løsningen og fortalte om dette under Oslo Horseshow.

Les mer …

Nytt innovativt hinder

innfangerØyvind Fossum er ikke bare leder for stall Kubberød, men han er også en dreven banebygger. Som banebygger har han tenkt ut nytt hinderstativ som ble vist frem på Kingsland Oslo Horse show.

Les mer …

Kosting med maskin

kostingKosting av stallganger kan være en tung oppgave som ikke bare sliter på kroppen, men tar tid og det virvles opp støv som ikke er bra for hestene. Det finnes en løsning på alle tre utfordringene.

Les mer …

Side 1 av 6