Friday, Sep 20th

Sist oppdatert:08:35:06 AM GMT

Du er her: Nyheter Nyheter - drift relatert
Banner
Banner
Banner
Banner

Nyheter - drift relatert

Torv, flis, pellets, halm,... 2 på AEG

aegmesse10Strø til hestene er et omtalt tema. Hestene har behov for et godt miljø, stallarbeiderne skal ha en lett jobb og lommeboken skal klare utgiften. På AEG snakket stallmestern med to leverandører.

Les mer …

Heimers fagmesse arrangert på Olavsgård

heimermesse4

Heimer arrangerte fagmessen Scandinavian Equestrian helgen 19. til 21. februar på Olavsgård rett utenfor Oslo. Hele 20 utstillere fra 5 land hadde funnet veien til messen. For de fremmøtte forhandlerne var dette en viktig helg der avtaler for store summer ble signert.

 

Les mer …

Nye retningslinjer for vurdering av fôrvare analyser

hoyMuggsopp er for både dyr og mennesker skadelig. Muggsporer kan oppstå så vel i bygninger som i fôret til hesten. Mattilsynet har nylig laget retningslinjer for hvordan man skal vurdere analyseresultater fra fôrvarer.

 

Les mer …

Nytt fra Spoga

messeUnder SPOGA messen 2010 var det mest nye utgaver av gamle produkter, men innimellom fant man noen nyskapninger som kan bedre forhold for mennesker, hest og anlegg.

Les mer …

Besøk på Danmarks eldste stutteri for Islandshester

follSdkStallmesterns tremenning driver i dag det eldste stutteriet i Danmark for Islandshester. Hva var vel da mer naturlig enn å besøke dem og høre hvordan de driver og hvordan det hele startet.

Les mer …

Spoga messen nærmer seg slutten

DSCN0366

Spoga horse er inne i sin siste dag. Det har vært tre dager der 226 utstiller har gjort avtaler med forhandlere i inn og utland. Det er blitt vist mange nye produkter og det har vært flere forhandlere fra Norge. Mange av produktene vil finne veien til Norge i løpet av året. 

Les mer …

Spoga Horse 2010 er snart i gang

spoga02Lørdag 6. februar starter kanskje den største internasjonale hesteutstyrs messen i verden. Spoga Horse 2010 samler over 225 firmaer fra hele verden. Stallmestern vil være tilstede og formidle nyheter, trender og nyvinninger på stallmestern.no.

Les mer …

Media fylles av hester på rømmen

hestisno

De siste ukene har det rømt utallige hester fra innhegninger rundt om i landet. Mange historier kommer i nyhetene, men det er mange mørketall. Er hestenæringen generelt for lite på passelig om vinteren?

 

Les mer …

Stallen skal være et trygt sted for alle

politiattest

Norges Rytterforbund minner i disse dager klubbene om politiattest, samtidig som en mann i Tønsberg nylig ble dømt for sexovergrep. Hvordan kan man sikre at stallen er et trygt sted både for brukere og ansatte. Er det mulig?

Les mer …

Utdanningstilbud, krav og etterspørsel øker

stelligangen

I de fleste land blir det flere og flere hester og anlegg. I takt med dette er det behov for mer utdanning blant de som både bygger, driver og jobber på hesteanlegg.

 

Les mer …

Hjemme hos Piet Raijmakers

Bilde_383

Det er nok ikke ofte en storhet som Piet Raijmakers blir intervjuet om anlegget hans, og ikke for ridningen hans. Stallmestern tok derimot kontakt og fikk to dager med intervju og omvisning.

 

Les mer …

Nye fagbøker til VG2

cover_stalldrift-vg2_vg3_low

VG2 bøker er revidert og nye. Det er tre bøker som er kommet ut i høst. De tre bøkene er riklig illustrert og godt skrevet.

 

Les mer …

Besøk på Manege Heijligers

  skiltmanegehejligers

Stallmestern tok en tur innom Manege Heijligers – Prins Willem-Alexander, for å se på anlegget. Dette er et stort rideanlegg med hele tre ridehaller, utebane og flere staller.

 

Les mer …

Besøk hos Stall Heijliger

Heijligers1

Rob og Nina Heijliger holder til i Nederland der de driver Stall Heijliger med god hjelp fra familien. Nina er fra Sverige og sammen har de bygget nytt anlegg for utdanning av unghester.

 

Les mer …

Åpne staller - lett for tyvene

Åpen dør i staller

Stallmesteren har i løpet av sommeren besøkt mange staller og det er en tankevekker at over 70% av dem sto helt folketomme. 

Les mer …

I dag starter granskingen

Klokken 05.20 11.august fikk politi og brannvesen melding om at stallen  på Langerød Søndre sto i full fyr.

Les mer …

Side 6 av 7