Saturday, Feb 24th

Sist oppdatert:09:53:10 AM GMT

Du er her: Drift av anlegg Daglige rutiner
Banner
Banner
Banner
Banner

Daglige rutiner

Tid for kantrydding

kantrydding med motorsagNorge gror igjen og det gjelder ikke minst kantene på jorder og beiter. Gevinsten man får ved å rydde, er både større område, mer lys på jorda, som igjen gir bedre kvalitet, og det estetiske blir finere for oss mennesker. Våren er en fin ryddetid.

Les mer …

Kontroll av hestehenger

kontroll11Hvert tredje år må hestehengere som ikke brukes i næring til kontroll hos Statens vegvesen. De rapporterer videre til Mattilsynet som sitter med den formelle godkjenningen.

Les mer …

Tips fra Safety-system

klemmenDet populære hindersystemet fra Safety-system finnes i hele landet. Mange steder finnes det derimot klemmer som er for stramme, bøyd eller for slakke.

Les mer …

Gode tips for sjekk av gjerdene før vinteren

strtrd med sn pFør frosten setter seg i bakken og snøen laver ned, er det smart og sjekke gjerdene før vinteren. Årlig fylles media med nyheter om hester på rømmen. Som oftest går det bra, men viktig å sikre seg så godt man kan.

Les mer …

Hestesko kast

hestesko til gjenvinningDaglig skiftes det tusenvis av hestesko i landet. Mange av hovslagere lar disse ligge igjen i stallen. Der samles de enten i en haug i lang tid eller man hiver dem i søpla. Hestesko er derimot et resirkulerbart metall, som bør gå til gjenvinning.

Les mer …

Mange typer spenner på dekken

Spenner3Har du oppgaven med å legge dekken på hele stallens hester før de tas ut? Da har du kanskje brukt litt tid på å reflektere over alle de forskjellige spennene som finnes. De kan være raske å feste eller man kan bruke lang tid. Metallet kan være dårlig og ryke, det kan gi allergi, osv.

Les mer …

Salting av ridebane

Sn_p_banenGodt fryste ridebaner er en stor utfordring i Norge om vinteren. Et alternativ som mange bruker er å salte banen. Kanskje ikke det helt miljøvennlige, men det finnes flere typer så velg rett, bruk riktig mengde og vurder evt. en kombinasjon av salt og utbedring av bunden.

Les mer …

Fugler i stall og hall – et problem

Fugler_i_stallFuglekvitter kan være en beroligende og koselig lyd, men vi vil aller helst høre den utendørs. Det er derimot mange fugler som trives godt innendørs i staller og ridehaller. Dette kan fort bli et problem for hester og mennesker.

Les mer …

Plast stolper som gjerde forlengere

Gjerde_forlengelseSnøen har kommet i store mengder i store deler av landet. For mange blir strømtrådene fra i sommer vel lave for hestene som nå står på store hauger av snø. Dette kan derimot løses på en grei måte ved hjelp av plaststolper, strømtråd og en del strips.

Les mer …

Presse på arrangement

Presse_stolOmtale i media er en viktig del av et arrangement både før, under og etter. Det er viktig for sporten generelt, rekruttering, for arrangører, den kommersielle delen og for deltakerne. Hvordan får man så pressen på besøk og hvordan skal de imøtekommes?

Les mer …

10 gjør det selv punkter for sikrere vinter i stallen

bygging_av_strokasseVinteren er lange og kalde i Norge med mye snø. Faren for skader på bygg, hester og mennesker er større på denne tiden enn om sommeren. Her kommer 10 smarte tips som kan gjøre livet i stallen enklere og sikrere gjennom minst 5 måneder med kulde og snø.

Les mer …

Parasitt bekjempelse

Ormkur_Falsterbo_2_2010Ormekurer er noe alle som har hest kjenner til, men som med mange andre medikamenter som brukes ofte så kan parasittene bli resistente mot medikamentene. I Sverige går man sterkt ut med oppfordring til å ta prøver og behandle etter behov. I Norge holder flertallet fortsatt på med jevnlig behandling for å være på den sikre siden.

Les mer …

Rengjøring av stall

hytrykkspyling_av_stallSommeren er høysesong for hovedvask av staller. For mange er dette et tungt arbeid som man gruer seg til og noen står dermed over den jobben. Stallmestern har snakket med Norsk Hestesenter om hvordan de gjør dette.

 

Les mer …

Fluene inntar stallen

fluefangerI disse dager inntar millioner av fluer hestestaller rundt om i det Norske land, til plage for både hester og mennesker. Hva lever de av og hvordan bli kvitt dem?

Les mer …

Farlig støv fra dekken

stov_dekkenHar du noen gang ristet ett dekken i solskinn? Det du sannsynligvis har sett er en støvsky som virvler opp rundt dekkenet. Daglig taes det av og legges på dekken rundt om i Norge. De fleste henger dekken på boksdøren til dagen etter. Kan dette være skadelig?

Les mer …

Kan oppheng av redskap være farlig?

oppheng_PRTo gjenstander man bruker daglig i stallen og som oftest har fast plass lett tilgjengelig er greip og kost. Samtidig er det fort at de kan bli stående steder de ikke burde. Spørsmålet er også hvor sikkert opphenget er dersom en hest kommer løs.

 

Les mer …

Side 1 av 3