Friday, May 29th

Sist oppdatert:08:47:40 AM GMT

Du er her: Nyheter Nyheter - drift relatert Planeringsskjær
Banner
Banner
Banner
Banner

Planeringsskjær

2017 10 13 13.31.17Mange steder kan en ridebanebunn se ut som et hav i storm og ikke som en stille morgen med havblikk. Utfordringen er da hvordan man får det helt flatt igjen. Erik Sommer har utviklet et planeringsskjær som gjør jobben.

Har ridebanebunnen bølger med topper og bunner så er ikke det bra for hestene. En hest som ett sted kan tråkke ned på for eksempel 6cm topplag og neste steg på 20cm, vil få forskjellig belastninger. Overgangene kan bidra til snubling og kan gi forskjellig belastninger på koder og sener.

Hvorfor får man ujevnhetene og hvordan få det flatt igjen?

Grunnen til at man får ujevnhetene er som oftest at man kjører for fort når man slodder med bla planke bakerst. Da blir det oppsamlinger av sand, som blir liggende når man senker farten eller svinger. Ridning bidrar også til ujevnheter.

2017 10 13 13.31.56Utfordringen for mange er å få massene flyttet tilbake så det er like mye over det hele. Erik Sommer har tenkt ut og fått produsert en planeringsskjært til bruk for ridebaner.

Den kan man stille inn slik at den drar med seg toppene og flytter dem til bunnen. Kjører man over flere ganger vil banen tilslutt bli helt flat.

Maskinen har justerbare innfangere på sidene som sikrer at massene ikke sklir ut til siden men følger med i skuffen.

Hvor dypt man skjæret justeres med hydraulikkuttak fra traktor, men man kan også bytte ut staget så det kan brukes uten hydraulikk.

 

For mer informasjon se nettsiden her