Saturday, May 28th

Sist oppdatert:10:34:22 PM GMT

Du er her: Nyheter Nyheter - drift relatert Firmanytt – Paralab tilbyr parasittsjekk
Banner
Banner
Banner
Banner

Firmanytt – Paralab tilbyr parasittsjekk

Kjetil_T_Engset_i_ParalabFra og med 2010 må man få ormekurer på resept. Dette var det som fikk Veterinær Kjetil T. Egset til å starte Paralab i januar. På en enkel måte kan eiere av hester nå sende inn prøver til Paralab.

Under Oslo Horse Show kunne Kjetil T. Egset og resten av teamet fra Paralab fortelle om viktigheten av at man tar prøver av hestens avføring før man behandler hesten. Gir man behandling til hesten uten å vite hva man behandler så kan det både gi hesten bivirkninger, gjøre medisineringen resistent og man kan gi feil dose.

I Norge har det ikke vært noen kultur for å sjekke hestene før man gir ormekur. Nå håper Kjetil at de kan være med på å snu dette slik at man får en kultur for sjekking, slik de har i Sverige.  Kjetil forteller at de har samarbeidet med Vidilab i Sverige for å bygge opp Paralab.

Enkelt system

Det hele er et enkelt system for forbrukeren. Man kjøper en konvolutt som er ferdig adressert med frimerke og som inneholder ett skjema, bruksanvisning, engangshansker, prøvepose og prøvetakningsskje. Prøven puttes i posen, skjema fylles ut og man sender det inn i konvolutten til kontroll. Et par arbeidsdager etter mottak får man svar på mail.

Besøk paralab her

Les artikkel om parasitt bekjempelse

Les artikkel om innvollsormer på Rikstoto klinikken