Monday, Feb 24th

Sist oppdatert:10:12:33 AM GMT

Du er her: Hjem

Hestegjødsel

Hestemøkk er ikke å regne som avfall og skal derfor ikke ligge bli liggende i en haug år etter år. Man må ha en plan for håndteringen av massen. For mange er det bare litt ekstra arbeid, for noen en stor utgift, men noen tjener faktisk på møkka.

Kompostering av hestemøkk

ranker med venderHestemøkk er en utfordring for de fleste som driver med hest. Ofte blir møkka liggende i en stor haug og blir kun en stor utgift. Har man derimot mulighet kan man kompostere møkka på en god og enkel måte ved bruk av en rankevender og en gammal rundball.

Hvordan lagre møkk på en god måte

mokkaplaating med veggHestemøkk kan man lagre midlertidig rett på bakken. Det er derimot mange fordeler ved å ha en støpt betongplatting med tre kanter, til den midlertidig lagring av hestemøkka.

Ny fabrikk - fra hestemøkk til biobrensel

Morten Norsk biokraftNå kan hestemøkk bli gjort om til biopellets. Morten Aasen står bak anlegget som i disse dager har startet opp produksjonen på Gardermoen.

Bioretur – en ordning for hestemøkk

bioretur produktSteinar Wasmuth har bygd hestesenteret Lund innerst i Bontveitdalen utenfor Bergen. Han som alle andre hadde en utfordring med hestemøkk og flis – Hva skal man gjøre med den. Noen år senere hadde han løsningen og fortalte om dette under Oslo Horseshow.

Biobrenselanlegg som fungerer

brenselmaskinI Sverige har de funnet løsningen på problemene man har hatt med brenning av hestegjødsel. Stallmestern snakket med Søren Knudsen i firmaet Varmekilden om hva de har gjort for å løse problemene.

Side 1 av 2