Saturday, Jul 20th

Sist oppdatert:06:56:00 AM GMT

Du er her: Hjem

Innhegning

Hester skal ha mulighet for fri bevegelse ute. Hvordan dette løses varierer veldig rundt om i landet. Fri bevegelse deles i Forskrift om velferd for hest i to; luftegård og utegang. Vi vil belyse dem begge på disse sidene og komme innom alt fra bunn, gjerde, ly, vann muligheter, m.m. Har du smarte løsninger eller andre kommentarer så gi oss innspill.

Paddock rett ut fra boksen

paddocrettut4

Bygger man en ny stall, kan det være en god løsning å lage bokser med egne paddocker rett utenfor. Dette kan spare arbeidskraft ved foring og ved utslipp og inntak. Steder som har en slik løsning i dag, sier de er godt fornøyde.

Gjerdestolper og impregnering

impregnerte stolperHva er egentlig impregnert materiale? Hvordan lages dette og er det noen forskjeller i impregneringen? Hva er kravet til gjerdestolper?

Not wanted – Gullregn

gullregn3Beitetiden nærmer seg og da bør områdene sjekkes for giftige planter. En av dem er gullregn. Dette er en hageplante som ikke skulle spre seg, men det har man flere eksempler på at den har gjort.

Frostfri drikkeautomat

2016 02 24 11.11.33Hester skal ha tilgang til vann også om vinteren. I det Norske klimaet er kulde derimot en stor fiende i den sammenheng. Man kan løse problemet med strøm, men nå kan man også benytte frostfri vannautomat uten strøm.

Mange løsninger på frostfritt vann

frostfritt vannkarHakking av is i et frossent vannkar en mørk morgen i januar, er ikke det som gir den gode start på dagen. Stallmestern har tidligere skrevet om forskjellige løsninger for å unngå dette, men her er en samlet oversikt.

Side 1 av 3