Saturday, Jul 20th

Sist oppdatert:06:56:00 AM GMT

Du er her: Hjem

Stall bygg

Stallen er for de fleste hester ett oppholdssted store deler av dagen. Hestene trenger derfor forhold som kan bevare hestens helse, trivsel og at sikkerheten for den og oss mennesker er ivaretatt. Det finnes mange lover, forskrifter og regler som omtaller stallbygg, men det er ofte lokale forhold, leverandører og eiers egne ønsker som skaper stallen.

På disse sidene kan du i detalj lese om de enkelte elementer i ett stallbygg og få med deg nyheter om temaet. Har du innspill så ta kontakt med oss.

Rust i armering og betong som løsner

armering rustSlitasje og skader på betonggulv kan man ofte se i eldre staller. Blir skadene for store kan det føre til at bygget ikke kan brukes mer uten rehabilitering. Man kan derimot stoppe eller forhindre skader med enkle grep.

PVC vinduer til stallen

pvc vinduerVinduer av tre ser flott ut, men et fuktig stallmiljø kan gi behov for et oftere vedlikehold av vinduene enn i et bolighus. Skraping og maling er en tidkrevende og ikke alltid en lystbetont oppgave. Løsningen kan være PVC vinduer.

PVC strips til dører, le- og utegangsskur

 

hest gjennom plaststrimlerDet er mange som har utegang- eller leskur til hestene. Det kan bli derimot bli kaldt for dem om vinteren. PVC strimler kan være en løsning. Strimlene kan også brukes ved vanlige stalldører.

Glatt stallgang?

blastring maskin og glatt gulvHar du et glatt betonggulv i stallen? Det finnes da det flere muligheter for å forbedre dette. Man kan legge på gummimatter, flytende gummi, sagflis, o.a. Et godt alternativ er å blastre opp betongen.

Oppbevaring av kraftfôr

kraftforKraftfôr er en viktig del av hestenes kosthold og den fortjener en god oppbevaring, som er fri for skadedyr og hvor renslighet og holdbarhet blir fulgt opp. Alt dette er viktig for å opprettholde en god kvalitet på fôret og dermed gi hestene maks utbytte av fôret.

Side 1 av 9